Gemeente en museum (weer) in gesprek over ondersteuning

0
Een deel van de collectie van het Liberation Museum Lochem (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Het Liberation Museum Lochem kan vermoedelijk toch op steun van de gemeente Lochem rekenen. Er werden eerder al gesprekken gevoerd maar door een tikfout in een mailadres kwam er een kink in de kabel. Uitblijven van actie leidde deze week tot een uitbarsting bij het bestuur van de stichting.

lees HIER ons bericht van gisteren over deze kwestie…

Weg vooruit

Vandaag (donderdag 25/7) is er contact geweest en lijken de partijen samen de weg vooruit weer te hebben gevonden. Afgelopen voorjaar werd al gesproken over een mogelijke financiële bijdrage, maar ook over het inzetten van een breder netwerk. ‘Denk aan de mogelijkheid om mee te liften op onderwijsprogramma’s van Erfgoed Gelderland’, zo schrijft de gemeente in een reactie.

Mailadres

De mogelijkheden die destijds zijn besproken werden bevestigd via een e-mail. Deze mail is door een tikfout in het adres nooit aangekomen, zo is nu gebleken. De mail bevatte onder meer een link naar een aanvraagformulier voor een incidentele subsidie voor culturele activiteiten van de gemeente.

Aanvraag

Vandaag is afgesproken met voorzitter Berry Swarthoff dat een subsidie-aanvraag wordt ingediend. Verder wil de gemeente meedenken over andere mogelijkheden om het museum vooruit te helpen.