FrieslandCampina remt productie; mogelijk stillegging

1
Pompen bij de Berkel (foto: LokaalGelderland.nl)

(dit bericht is afkomstig van onze mediapartner LokaalGelderland.nl)
LOCHEM – FrieslandCampina heeft de productie flink teruggeschroefd en gaat de komende dagen mogelijk tijdelijk helemaal plat. Aanleiding is de breuk in een persleiding tussen Lochem en Zutphen. Daardoor stoomt 400 kuub verontreinigd water in de Berkel.

,,We hebben onze productie fors teruggeschroefd en sommige processen stilgelegd om daarmee de hoeveelheid afvalwater te reduceren. Ook hebben we aangegeven dat indien nodig onze productielocatie in Lochem word stilgezet”, legt FrieslandCampina-woordvoerder Jan-Willem ter Avest uit.

FrieslandCampina hoopt dat het niet tot volledige stillegging komt. Ter Avest: ,,Het stilzetten van de productieprocessen heeft nogal wat voeten in aarde. We verwerken veel melk en op het moment dat er een locatie uitvalt heeft dat consequenties voor de hele verwerkingsketen.”

1 REACTIE

  1. Schande dat de productie niet direct is stil gelegd. Geld gaat boven milieu. Hoe is het mogelijk dat de Gemeente en het Waterschap hun goedkeuring hebben gegeven om een persleiding vlak langs de Berkel te laten leggen voor het vervoer van smerig en giftige afvalwater van Friesland Campina. Laat het bedrijf er zelf voor zorgen voor hun afvoer van hun giftige afvalwater!
    Waar is de burgemeester…. het is gewoon een milieuramp en wordt er nog gedacht aan de omwonenden van de Berkel en heeft dit gevolgen voor de gezondheid?

    Veronie

Comments are closed.