Festival Forum voor Democratie op zondag 8 oktober in Eefde [video]

0
Banner van de website van Forum voor Democratie (bron: fvd.nl)

EEFDE/LOCHEM – Forum voor Democratie (FVD) houdt op zondag 8 oktober bij Huis De Voorst in Eefde een festival dat ‘Forum Outside’ heet. Het geldt als de officiële aftrap van de verkiezingscampagne van de partij. Het festival werd eerder aangekondigd voor 9 en 10 september, maar hiervoor was geen evenementenvergunning aangevraagd. Dit gebeurde alsnog en de gemeente Lochem bevestigt dat er nu wél een vergunning is afgegeven.

De locatie van het festival is nu via een videoboodschap van de partij in de openbaarheid gebracht (zie video onder dit bericht), al wordt alleen de plaatsnaam ‘Eefde nabij Zutphen’ genoemd. Op uitingen van de partij was tot afgelopen weekend sprake van een locatie in Zutphen. Landgoed De Voorst ligt op de grens met de gemeente Zutphen maar maakt deel uit van de gemeente Lochem.

Vergunning

Huis de Voorst heeft een vergunning voor het houden van onder meer bedrijfspresentaties en bruiloften. Daarbij gaat het om besloten bijeenkomsten die zich meest binnen de vier muren van het landhuis afspelen. Voor een festival zoals FVD wil houden – en dat zich grotendeels buiten afspeelt – is een evenementenvergunning nodig. Volgens een woordvoerder van de gemeente Lochem is er overleg geweest met de partij en is de vergunning nu verleend. Deze zou inhoudelijk niet afwijken van andere evenementenvergunningen.

FVD belooft op de eigen website een festival met livemuziek, entertainment en optredens. Ook zijn er mogelijkheden om te sporten, zoals volleybalvelden. Ook is een collectie auto’s te zien. En verder vuurspuwers en massagesalons. Voor culinaire hoogstandjes en goede wijnen wordt gezorgd, zo luidt de belofte.

Netwerk

De volksvertegenwoordigers van de partij zijn aanwezig, net als vertegenwoordigers van het bedrijvennetwerk van FVD.  Letterlijk tekst over dit netwerk op de website: ‘duizenden ondernemers: van aannemers tot boeren, van horecamagnaten tot gespecialiseerde barbiers – alles en iedereen komt samen op Forum Outside.’

De locatie overigens wordt nog steeds niet genoemd. In de onderstaande video wordt alleen Eefde genoemd en voor de kenner is duidelijk dat het gaat om het landgoed De Voorst. Huis de Voorst wordt ook gebruikt op een banner van het festival, die ook al voor de eerder aangekondigde data werd gebruikt.

Kaarten

Het festival wordt op 8 oktober gehouden van 10:00 tot 22:00 uur. Kaarten kunnen worden besteld via de website van de partij en kosten 12,50 euro voor leden. Anderen betalen 25 euro. Jongeren van 12 tot en met 17 jaar mogen voor 5,00 euro naar binnen. Tot 12 jaar is de toegang gratis, mits onder begeleiding van een volwassene.