Filmhuis Lochem vertoont Oscar-winnende ‘Parasite’ [video]

0

LOCHEM – Het Filmhuis Lochem vertoont op dinsdag 13 oktober (20.00u) de Zuid-Koreaanse film ‘Parasite’ van regisseur Bong Joo-ho. In de rolprent uit 2019 draait het om het verschil tussen rijk en arm. 

Wat doe je als geen cent te makken hebt en je vriend vraagt of je in zijn plaats een jongetje uit een rijke familie bijles wil geven? Je grijpt dit aanbod natuurlijk met beide handen aan. Ki-Woo woont met zijn familie (vader, moeder, zus) in een souterrain in Seoul. De familie Kim is slim, maar toch hebben ze de ‘carrièreloterij ‘verloren.

Vermakelijk

Vermakelijk is het om te zien hoe handig Ki-Woo uiteindelijk zijn hele familie in zet om te komen werken bij de familie Park boven in de stad, op een heuvel. Maar schrijnend blijkt het verschil tussen rijk en arm. Tot zo ver het eerste verhalende deel van de film.

In het tweede deel komt de wending. Onder meer daarom heeft Parasite vier Oscars en ook een Gouden Palm op het filmfestival in Cannes gewonnen. De film krijgt een andere toon; de spanning is om te snijden. Bon Joo-ho laat ons een bloedstollende, zwarte komedie zien, die er inhakt.

Recensie

Recensie: Ad.nl: ‘Parasite is een geniale film die veel genres omspant ‘ (5*)
Regisseur, Bong Joo-ho zegt zelf: ‘Ik ben wel een beetje pervers’. Het is maar dat u dat weet!’

Kaarten Filmhuis Lochem:
Koop uw ticket(s) online via www.schouwburglochem.nl of aan de kassa. Print de tickets uit of download de e-ticket op de telefoon. Kaartverkoop via internet: € 9-., aan de kassa (niet op de filmochtend): € 9.50

Kijk ook op: www.schouwburglochem.nl/schouwburg/filmhuis