Film WAD dinsdagmorgen in de schouwburg [video]

0

LOCHEM – ‘WAD, overleven op de grens van water en land’ van regisseur Ruben Smit is dinsdagochtend (7/5) te zien in de Stadslounge van de Schouwburg Lochem. De film draait vanaf 10.30 uur.

Na ‘De Nieuwe Wildernis’ heeft ecoloog-fotograaf-filmer, Ruben Smit zich (onder meer) op de Waddenzee gestort. En ook dat leverde een prachtige documentaire op. Het water van de Waddenzee fonkelt alsof er een schatkamer opengaat en dat is ook zo: een microkosmos van plankton en eencelligen.

Deze wonderlijke wezentjes vormen de bron van al het leven van het waddengebied. Ze worden gegeten door de vissen. Die worden op hun beurt gegeten door de zeehonden. Dan zijn er de duizenden vogels die voedsel uit het slik halen: de kreeftjes en de schelpdieren.

We zien de wisseling van de getijden en van de seizoenen; we zien de flora en fauna in strijd met het water. Cameraman Wim van Egmond zoemt in op alles wat aan het blote oog is onttrokken. Drones tonen dit natuurgebied van boven. De toeschouwer ervaart in deze prachtige film, de oerkrachten van het wad. Het wad, waarin alles met alles te maken heeft.

Recensie: NRC: ‘De gefilmde schoonheid van het wad is adembenemend’

Kaarten: € 6.50
Meer informatie en kaarten via www.schouwburglochem.nl/schouwburg/filmhuis