Fietsersbond houdt informatiedag voor senioren bij Bousema

0
(bron: Fietsersbond)

LOCHEM – De Fietsersbond houdt in samenwerking met de gemeente Lochem een fietsinformatiedag voor senioren (65+). Deze wordt gehouden op woensdag 25 oktober bij café-restaurant Bousema aan de Zutphenseweg 35. Het betreft een eendaagse cursus rond het thema ‘veilig blijven fietsen’.

Uit onderzoek blijkt dat ouderen steeds meer fietsen, vooral op elektrische fietsen oftwel e-bikes. Maar ook het aantal ongelukken met oudere fietsers neemt sterk toe. Tijdens de cursus wordt aandacht besteed aan veilig fietsen. Onder meer de politie raadt deelname van harte aan, zo meldt de Fietsersbond.

Lastiger
Fietsen is gezond voor lichaam en geest, maar het fietsen wordt voor sommigen ook lastiger. Er verandert veel, op wegen en fietspaden, het is druk op de weg. En wie ouder worden vindt het soms moeilijker om op de fiets te stappen.

Programma
Het is een heel divers programma. Zo is er een presentatie over verkeersregels en de lokale situatie. Ook komt er een fietsenmaker die de fiets kan keuren en die informatie geeft over (elektrische) fietsen. Op een fietsparcours kunnen de deelnemers hun behendigheid testen. Een bewegingsdocent doet oefeningen en geeft tips over hoe je fit blijft.

Na de lunch wordt een korte fietstocht gemaakt. Tot slot komt de wethouder of een ambtenaar van de gemeente Lochem informatie geven over lokale  verkeersbeleid. Daarbij is er gelegenheid tot vragen stellen. De dag wordt geleid door fietsdocenten van de Fietsersbond.

Kosten
Deelnemers nemen hun eigen fiets of e-bike mee naar Bousema. Vanaf 8.45 uur is de zaak open en om 9.00 uur start het programma. De dag duurt tot 15.30 uur. De kosten bedragen 5 euro per persoon en dat is inclusief koffie/thee en de lunch.

Meer informatie of aanmelden; website van de Fietsersbond,  www.fietsersbond.nl/fietsinformatiedagen. Voor meer informatie kunt u bellen met De Fietsersbond via nummer 030-2918171.

Mensen die niet in Lochem wonen zijn ook welkom om deel te nemen.