Aanpak Larenseweg/Tramstraat start 30 oktober

1
De Tramstraat ter hoogte van de Woerdstraat en Mauritsweg (foto: LochemsNieuws)
LOCHEM – Op maandag 30 oktober wordt begonnen met de aanleg van plateaus in de Tramstraat en de Larenseweg. Dat moet het verkeer dwingen langzamer te rijden. Tussen ongeveer het oude politiebureau aan de Larenseweg en de aansluiting van de Tramstaat op de Julianaweg wordt een 30-kilometerzone ingesteld.

Problemen
Bewoners van de belangrijke toegangsweg voor het centrum van Lochem drongen vorig jaar al aan op spoedige aanpak van de problemen. Er wordt vaak te hard gereden en ook wordt er geklaagd op vrachtverkeer dat bedrijven in het centrum moet bevoorraden. Dit gebeurt vaak in de nacht of vroege ochtend. Ook is het oversteken van de straat voor velen een probleem.

Rondweg
Formeel staat de herinrichting van Larenseweg en Tramstraat pas gepland als de Rondweg is voltooid, maar de aanleg wordt telkens weer vooruit geschoven. Vorig jaar werd besloten dat met een aantal bewoners zou worden gekeken naar tussenoplossingen. Dit resulteerde in de aanleg van verkeersplateaus en de instelling van een 30-kilometerzone.

Het college van B&W heeft afgelopen week groen licht gegeven voor de uitvoering. De start van de werkzaamheden – op maandag 30 oktober – is nog wel afhankelijk van de weersomstandigheden.

1 REACTIE

  1. Gemeentelijke geleerden een normaal mens met inzicht zou hebben gezegd :
    30 km.zone vanaf rondweg tot aan rotonde A.H.,maar als je de situatie moet beoordelen,vanaf achter je bureau kun je geen goede beslissing nemen ,want dan heb je er de ballen verstand van :
    De zoveelste bok.

Comments are closed.