Fiets4daagse De Achterhoek blij met weersverbetering

0
Deelnemers aan de Fiets4daagse De Achterhoek. (foto: LochemsNieuws)

LAREN – De weersverbetering die op donderdag (4/8) inzette doet Fiets4daagse De Achterhoek duidelijk goed. Het aantal deelnemers steeg naar schatting tot 1800 á 1900. Dat zijn er veel meer dan de vorige dagen.  ,,Dit is het weer dat we nodig hebben”, aldus voorzitter Henk Braakman.

Het regenachtige weer van dinsdag en woensdag was niet bevorderlijk voor het aantal inschrijvingen. Braakman: ,,We hebben 1200 deelnemers aan de vierdaagse. Dat zijn er zo’n 200 minder dan normaal.” Tot problemen heeft de nattigheid nauwelijks geleid. ,,Hier en daar was een zandweg wat minder goed berijdbaar en hebben een omlegging gemaakt, maar je hoort onze deelnemers daar niet over klagen”, zo vertelt de voorzitter.

Het centrale terrein van de Fiets4daagse De Achterhoek. (foto: LochemsNieuws)
Het centrale terrein van de Fiets4daagse De Achterhoek. (foto: LochemsNieuws)

Blij
De organisatie is blij met het verloop tot nu toe. Incidenten waren er nauwelijks, behoudens een enkele valpartij. Dat waren er echter niet meer dan gebruikelijk en voor zover bekend was er geen ernstig letsel te betreuren.

Voorzitterschap
Henk Braakman wil het voorzitterschap de stichting graag overdragen aan iemand anders. Met hem treedt komend najaar nog een aantal bestuursleden af. ,,We hopen op een verjongingsslag”, zegt Braakman. ,,Want jongeren in de organisatie trekken ook weer jongeren aan en dat is wat we nodig hebben.”

Binding
Een nieuwe voorzitter hoeft overigens niet per sé jonger te zijn. ,,Belangrijk is dat het iemand is die gevoel heeft voor onze organisatie, de regio en voor de omgang met onze ongeveer 60 vrijwilligers. Er moet een bepaalde binding zijn”, aldus de scheidende man, die overigens gewoon aanblijft tot er een geschikte opvolger is gewonden. ,,Ik laat ze niet vallen”, zegt hij zelf.

Kandidaten
Er dienden zich overigens al wel een aantal kandidaten aan. ,,Vaak blijkt het toch een probleen dat je als voorzitter hoe dan ook tijdens de vierdaagse aanwezig moet zijn, vakantietijd of niet”, zegt Braakman. Ook meldden zich kandidaten van verder weg. Vaak zelf (oud-)deelnemers aan de vierdaagse. Bij hen is vaak de hierboven al genoemde binding het probleem.

LochemsNieuws schreef eerder al een artikel over de vacatures in het bestuur.