Verboden bank?

0
De bank, veilig achter hekwerk. (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Een verboden bank? Niet ver van het station staat een splinternieuwe zitbank met een keurige afvalbak en een bord met onzichtbare maar ongetwijfeld verheffende tekst over het uitzicht of de geschiedenis van de plek. Probleem: een enorm hek voorkomt dat er ook maar één toerist of andere passant de vermoeide benen kan strekken.

De bank achter hekwerk. (foto: LochemsNieuws)
De bank achter hekwerk. (foto: LochemsNieuws)

Uitzicht
Over dat uitzicht kun je overigens ook nog wel een boom opzetten. Als je al op de bank zou kunnen gaan zitten kijk je tegen industrieel geweld van Friesland-Campina aan, aan de overkant van het Twentekanaal. Van het kanaal zelf is de bank weer net te ver verwijderd om te kunnen zeggen dat je lekker aan de waterkant zit. En een ultieme poging om vandalisme te bestrijden zal het toch ook niet zijn?

En de toekomst? De vouwen uit je broek door het over de langgewenste rondweg voortrazende verkeer? Het nu nog groene grasveld is namelijk het tracé voor die nieuwe weg.

Mysterie
Vragen, vragen… En wie kan ze beantwoorden? De gemeente? De provincie? Op de late donderdagnamiddag in vakantietijd zijn ze daar lastig bereikbaar. Morgen (vrijdag) hopen we dit mysterie te ontrafelen. Nog een dag de tijd voor het bedenken van fijne complottheorieën dus.

[update, vrijdag 16.30 uur]
Het valt nog niet mee dit mysterie te ontrafelen. De gemeente Lochem en de VVV weten ze van niets. Het lijkt toch een actie van de provincie Gelderland te zijn, maar daar hebben ze tijd nodig om het uit te zoeken. Volgende week meer…