Etos Dilly Temmink in geheel nieuw jasje

0
Dilly Termmink (r) en dochter Anna in de geheel vernieuwde Etos aan de Molenstraat (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Etos Dilly Temmink was twee weken gesloten voor een zeer ingrijpende verbouwing. De winkel werd compleet gestript en zelfs de vloer, het plafond en alle elektra gingen eruit. Inmiddels staan de deuren weer wijd open en is de Etos in Lochem het derde franchisefiliaal in het land waar de nieuwste formule van de keten is uitgerold.

Dilly Temmink begon 30 jaar geleden aan de Molenstraat in Lochem. In februari vertelde ze al: “Nog een keer alles op de kop en er dan nog zeker 10 jaar met frisse moed tegenaan.” Nu het resultaat van de verbouwing zichtbaar is, is er niemand die eraan twijfelt dat dit ook gaat lukken. De nieuwe Etos-formule wordt gekenmerkt door warme kleuren, meer sfeer en meer ruimte.

Pleinen

De winkel is ingedeeld in ‘pleinen’, zoals een beautyplein, gezondheidsplein en verzorgingsplein. In de nieuwe opzet is het verder de bedoeling dat de medewerkers meer tijd hebben om in de winkel beschikbaar te zijn om klanten van advies te dienen, in plaats van vaak achter de kassa te staan. Om dit te bereiken is er een servicebalie en een pinkassa waar de klant zelf de inkopen kan scannen en afrekenen.

Over de laatste zegt Dilly Temmink: “Daar moet zich vooral niemand zich door laten afschrikken. We begeleiden de klant graag. Sommige mensen vinden het nu nog wat eng, maar over een paar jaar is dit vermoedelijk heel normaal. We zijn dus klaar voor de toekomst”, zo zegt ze.

Het verschil maken

Als franchisefiliaal heeft de Lochemse Etos een aantal zaken waarmee het zich kan onderscheiden. Dat is het geval op het gebied van geuren, huidverzorging en wellnessproducten. En qua cadeauartikelen is het assortiment flink uitgebreid. “We staan erom bekend dat we veel aandacht besteden aan het inpakken van cadeaus. Er komen mensen van ver buiten Lochem omdat ze weten dat wij ervoor zorgen dat ze een echt mooi cadeau kunnen geven. Daar leggen we nog eens extra de focus op”, aldus Dilly. Verder zijn er vanaf nu nog meer accessoires, sieraden en babyknuffels te vinden in de winkel. Met deze zaken maakt het Lochemse filiaal het verschil. “Etos-plus”, zo noemt Dilly Temmink het graag.

Vaste klanten

Ze prijst zich gelukkig met een grote schare vaste klanten. Dat bleek nog maar weer eens toen de tijdelijke sluiting werd aangekondigd. “Toen kwamen er veel van hen nog snel even inkopen doen. Dat was hartverwarmend en ik kan hen niet genoeg bedanken. Ik hoop dat iedereen gezond is en blijft”, zo luidt de wens. Dochter Anna, die regelmatig meewerkt in de winkel, voegt eraan toe: “Mijn moeder kent al die vaste klanten en weet precies wat die normaal kopen, dat is echt bizar.”

IJzersterk team

Drie drogisten, vier beautyspecialisten en vier gezondheidsexperts werken bij Etos. “We zijn een ijzersterk team en daar ben ik heel blij mee. Mede dankzij mijn medewerkers heb ik veel vertrouwen in de toekomst. We staan weer helemaal klaar voor de klant. Vanwege corona geen grootse openingsactiviteiten en de plicht om met een mandje te winkelen blijft, net als de anderhalve-meter-regel en de spatschermen bij de servicebalie.”

Wel is er de komende dagen een openingsactie. Zie hiervoor de advertentie elders op deze pagina.

Dilly Temmink (r) en dochter Anna in de geheel vernieuwde Etos. (foto: LochemsNieuws)