Enorme belangstelling voor buurtinitiatief Duurzaam Lochem-Oost

0
Foto ter illustratie (Bron: frepik.com)

LOCHEM – Zo’n 70 buurtbewoners kwamen afgelopen vrijdag naar een bijeenkomst van Duurzaam Lochem-Oost. Op initiatief van twee bewoners werd de behoefte gepeild om samen de woningen in de wijk te verduurzamen. Daarbij werd ook gekeken naar mogelijkheden in de openbare ruimte.

Eline Schuttinga-Van Holland is enthousiast over de grote opkomst. “Goed dat we een grote ruimte in de Hoge Weide konden gebruiken. Daar was het mogelijk om zoveel mensen ontvangen.” Het gaat om de wijk die wordt begrensd door Barchemseweg, Zwiepseweg, Hugo de Grootlaan/Johan van Oldenbarneveltlaan en de oostelijke komgrens van Lochem.

Enquête

Een eerdere enquête had al aangetoond dat er behoefte bestond aan samen optrekken bij verduurzaming. Tijdens de bijeenkomst bleek ook dat zeker zo’n 20 bewoners zich actief willen inzetten. Er werden 10 thema’s gekozen en daarmee gaan evenzovele werkgroepen aan de slag. Te denken valt aan zonnepanelen, verwarming, isolatie en wijkgerichte zaken zoals de mogelijkheid om opgewekte energie op te slaan.

De wijkbewoners worden op de hoogte gehouden via nieuwsbrieven. Het is de bedoeling dat de werkgroepen met enige regelmaat verslag uitbrengen tijdens centrale bijeenkomsten. “Het mooie is dat dit niet alleen goed is voor de verduurzaming, maar je merkt ook dat het zorgt voor verbinding in de wijk. Bij andere buurtinitiatieven zie je dat ook gebeuren”, aldus Eline Schuttinga. Duurzaam Lochem-Oost wil samenwerken met LochemEnergie en de gemeente.