Elfde Barchemse 4Daagse in de startblokken

0
(foto: pixabay.com)

BARCHEM – De elfde editie van de Barchemse 4Daagse staat voor de deur. Van 30 juni tot en met 3 juli is Barchem weer even het mekka voor vele wandelaars. De afgelopen jaren waren het er telkens tussen de 1000 en 1400. De massa wordt in goede banen geleid door zo’n 140 vrijwilligers.

Barchem is inmiddels landelijk bekend onder vooral de wat fanatiekere wandelaars. Met afstanden van 20, 30, 40 en 50 kilometer per dag is het dan ook niet bepaald voor absolute beginners. Veel deelnemers werden uitgeloot voor de Nijmeegse Vierdaagse waar sinds jaar en dag een deelnemerslimiet geldt. Er zijn niet veel alternatieven als het gaat om (lange) afstand en prestatie.

Inschrijvenvierdaagse barchem
Inschrijven kan nog tot met zondag 26 juni via www.barchemse4daagse.nl of via een deelnemersformulier dat is op te vragen via telefoonnummer 0573-441814. Maximaal 100 deelnemers kunnen een dag voor de start – op woensdag 29 juni – nog een last-minute-startbewijs krijgen bij het startbureau in ‘t Onderschoer in Barchem.

Routes
De deelnemers starten, afhankelijk van de afstand, dagelijks om 6.00, 7.00 en 8.00 uur. De start en finish liggen bij ‘t Onderschoer in Barchem. De routes hebben die jaar de naam van een beek, rivier of kanaal meegekregen. Op donderdag 30 juni wordt de Baaksebeekroute gelopen in de omgeving van Ruurlo en Vorden. Vrijdag 1 juli draait het om de Veengootroute, die onder meer over natuurgebied ‘t Grote Veld voert. Zaterdag 2 juli volgt de Berkelroute met onder meer Lochem en Borculo. De laatste dag – zondag 3 juli – is het Twentekanaal het middelpunt en worden onder meer Lochem en Laren aangedaan.

Krant
De organisatie heeft ook dit jaar een speciale 4Daagse-krant het licht doen zien, in een oplage van 28.500. Hierin worden alle routes uitgebreid beschreven en vinden deelnemers allerlei praktische informatie.

Lokale wandeling
Omdat de deelnemers vaak bijna uitsluitend de omgeving van Barchem te zien krijgen, is in de krant dit jaar ook een korte wandeling door de kom van Barchem opgenomen. Onder de titel Markant Barchem worden een aantal markante plekjes in het dorp beschreven.

Omlijsting
De 4Daagse wordt op verschillende momenten voorzien van een passende muzikale omlijsting. Op de openingsavond (woensdag) klinkt de muziek van Crescendo Barchem. Verder is er op elke wandeldag live-muziek in de middaguren. Donderdag treden De Heeren (zang en gitaar) op. Vrijdagmiddag is het de beurt aan Mihai Turcitu (viool, gitaar en zang). Zaterdag treedt de Barchkapel op voor de deelnemers zondag komen De Heeren nogmaals in actie in ‘t Onderschoer. Buiten verhoogt het dweilorkest Valse Loch de sfeer.

Meer informatie: www.barchemse4daagse.nl+ vierdaagse barchem