Meer goederentreinen langs Eefde, Gorssel en Epse

0
(Bron: prorail.nl)

GORSSEL – Momenteel rijden er meer goederentreinen dan gebruikelijk over het spoor langs Eefde, Gorssel en Epse, de zogeheten IJssellijn. Aanleiding zijn werkzaamheden aan de Betuwelijn tussen Zevenaar en Oberhausen.

Omleiding
Nog tot 2022 wordt de IJssellijn regelmatig gebruikt als omleidingsroute. Dit is momenteel weer het geval. Nog tot 25 juli zal het aantal extra goederentreinen groot zijn omdat dat bij Zevenaar beide sporen buiten gebruik zijn door werkzaamheden. Daarna is tot 17 oktober een spoor van de Betuwelijn buiten gebruik en zullen er dus nog altijd meer treinen rijden tussen Arnhem en Deventer.

Alternatief
De IJssellijn krijgt overigens niet alle treinen van de Betuwelijn te verwerken. Er is vanuit Rotterdam ook een omleidingsroute beschikbaar via Amsterdam, Amersfoort en Deventer. Vanaf Deventer rijden de treinen richting Bad Bentheim.

Aantal
Via de IJssellijn bedraagt het aantal treinen naar verwachting tussen de 5 en 10 goederentreinen per dag in 2016 en 2017. Het exacte aantal goederentreinen is afhankelijk van de vraag, de ruimte op het spoor en de wettelijke voorschriften over bijvoorbeeld geluidshinder.

Wie meer wil lezen over het doortrekken van de Betuwelijn richting Oberhausen kan hier terecht:
www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/goederenvervoer/betere-aansluiting-betuweroute
www.rijksoverheid.nl/derdespoorduitsland
www.prorail.nl/derdespoorduitsland