Eerste verjaardag VanThuys pindakaas

0
'Chef Pindakaas' Boy Bouwmeester in De Malerij van VanThuys pindakaas (archieffoto: LochemsNieuws)

LOCHEM/LAREN – VanThuys pindakaas van de Lochemse Chef pindakaas Boy Bouwmeester bestaat een jaar. En dat werd een succesvol jaar, want de pindakaas is inmiddels op 20 locaties te koop. Dat vroeg om opschaling van de productie en om slimme samenwerkingen.

Het idee was en is simpel: pindakaas maken en verkopen. Pindakaas van duurzaam geteelde pinda’s. Pindakaas zonder ellende: géén toegevoegde suikers, géén palmolie, géén conserveringsmiddelen, géén stabilisatoren of andere toevoegingen die je niet uit kunt spreken of beginnen met E-… Pindakaas met een boodschap: ‘een bijdrage aan een bewuste, transparante én eerlijke consumentenmarkt’.

Voorbereiden

Na een intensief jaar van voorbereiden, regelen, verbouwen, testen, nog meer testen en véél proeven volgde begin december 2020 de inschrijving bij de KvK. Op 14 december opende de webwinkel en daarmee was pindakaas van VanThuys beschikbaar voor pindakaasminnend Nederland.

Al snel rolden de eerste potten pindakaas van de band in De Malerij in Lochem. En dat werden er in de loop van het jaar nog veel meer. Een jaar vol pinda’s, potten, deksels en etiketten, droogroosteren en malen, social media posts, samenwerkingen, en ondernemerslessen. Chef Boy meldt verder ‘veel inspirerende kennismakingen en ontzettend leuke gesprekken.’

Potten naar pallets

Van dozen vol potten ging het al snel naar hele pallets tegelijk. Aanvankelijk werden de pinda’s (runners) per kilo nog gewoon thuis in de over geroosterd. Inmiddels pendelt de Chef regelmatig op en neer naar Wereldbakker Wijnand in Laren met zakken van 100 kilo die daar in een XXL-oven passen.

Toekomst

Chef pindakaas kijkt met een zeer goed gevoel terug op het eerste jaar. Maar hij kijkt ook vooruit. “Eén jaar VanThuys pindakaas smaakt naar meer, dus hopelijk mag er nog meer pindakaas gemaakt worden voor die groeiende groep van fans. Het komende jaar staat daarnaast in het teken van het verder professionaliseren en verduurzamen. Groeien, in alle opzichten. Ook komt er meer ruimte voor het vertellen van ’het verhaal’ van VanThuys. Zodat nog meer mensen warmlopen voor pindakaas zonder ellende”, zo klinkt het enthousiast.

Meer informatie op: www.vanthuys.nl