Eerste Verbindingsaward IKL gaat naar LochemDoet

0
LochemDoet wint de eerste Verbindinsaward van IKL. Vlnr: Martine Schulte Fischedick (Mepal), Sonja Peterse, Betty Tiessink, Gerdie Kreunen (LochemDOET) en Simon van Es (Mepal) (foto: PR IKL)

LOCHEM – De Verbindingsaward, die de Industriële Kring Lochem (IKL) dit jaar voor het eerst uitloofde, is toegekend aan LochemDoet. Deze ‘beursvloer’ voor samenwerking tussen organisaties en bedrijven is een initiatief van SWL en Mepal. De uitreiking vond plaats tijdens een speciale ledenbijeenkomst van IKL in het Staring College.

Naast winnaar LochemDoet waren de bedrijven Julia en Wila genomineerd. De eerste omdat zelf opgewekte stroom wordt geleverd aan ‘buurman’ SignSellers. Het pand De Tool van Wila aan de Kwinkweerd werd genomineerd voor het ontwerp van MaasKristinsson Architecten en de bouw door Kreunen Bouw. De award is bedoeld om de samenwerking tussen bedrijven en organisaties te bevorderen. IKL schrijft daar zelf over: ‘We geloven dat wanneer bedrijven elkaar ondersteunen en samenwerken, ze niet alleen hun eigen groei en succes vergroten, maar ook de lokale economie versterken en nieuwe kansen creëren voor alle betrokkenen.’

Smart Industry

Tijdens de bijeenkomst in het Staring College was er een lezing over kunstmatige intelligentie door expert Hendrik van Zwol. Ook konden de IKL-leden een kijkje nemen in de nieuwe Smart Industry omgeving. Het Staring College beschikt in Lochem en Borculo over ruimtes waar leerlingen kennismaken met toekomstgerichte technieken, met onder meer 3D-printers, lasersnijmachines en andere hoogwaardige apparatuur.

IKL hecht veel waarde aan techniekonderwijs en bedrijven zoeken voortdurend technisch geschoold personeel. De bijeenkomst werd georganiseerd in samenwerking met het Staring College en de Sterk Techniek regio Achterhoek Noord/Twente en stond in het teken van kennismaking. Minder technisch van aard, maar zeer welkom, was het buffet dat door leerlingen van de scholengemeenschap was bereid.