Driebanders Bousema stunten tegen koploper

0

biljart-iconLOCHEM –  De driebandenspelers van het Lochemse Bousema hebben zondag in het verre Zeeuws-Vlaanderen voor een daverende verrassing gezorgd door koploper Dallinga.com op een 3-5 nederlaag te trakteren.

Snelle voorsprong
Na twee gespeelde partijen stond het team van Ronny Hazewinkel al op een 0-4 voorsprong door overwinningen van Markus Galla op Leslie Menheer en van Stefan Spilleman op Berry Dallinga. Galla begon uitstekend met onder andere twee series van acht caramboles en zegevierde in 22 beurten met 25-40.

Langste eind
Spilleman en Dallinga gingen de gehele partij gelijk op, maar het was toch Spilleman die met 35-40 na 51 beurten aan het langste eind trok.

Nabeurt
In het tweede deel van de wedstrijd bracht Steven van Acker al heel snel de spanning terug door een afgetekende 40-22 zege in 23 beurten op Stefan Galla. Op de andere tafel ontspon zich een spannende finale tussen Bart Ceulemans en Therese Klompenhouwer. Bij de stand 36-38 ging de Belg met een serie van vier als eerste uit, maar in de nabeurt wist de Nederlandse kampioene, ondanks een tweede moeilijke bal, de winst veilig te stellen.

Opsteker
,,Eindelijk eens een keer een 5-3 overwinning voor ons hoewel het kantjeboord was, maar dit hebben mijn spelers nu net nodig om weer met zelfvertrouwen aan de tweede helft te beginnen”, aldus de captain van het team dat in degradatienood verkeert.

Kijk HIER voor de stand en het speelschema van deze competitie.