Dode door explosie in container bij TKF Lochem [video]

0

LOCHEM – Bij TKF Connectivity Solutions aan de Kwinkweerd in Lochem is maandagochtend een 33-jarige medewerker om het leven gekomen door een explosie in een container. Wat de oorzaak is, is nog onduidelijk. Het slachtoffer zou een tent uit de container willen halen toen de zaak explodeerde.

Dinsdag al verscheen een rouwadvertentie van TKF in de regionale dagbladen. Hieruit blijkt dat de werknemer sinds 2017 in dienst was zich snel wist op te werken tot ‘senior operator’ bij het kabelbedrijf. ‘Hij was een goedlachse en positief ingestelde collega, altijd bereidwillig een ander en TKF te helpen’, zo is te lezen in de advertentie die de directie namens alle medewerkers liet plaatsen. De man laat vrouw en kinderen na.

lees verder onder de foto…

Op deze foto is goed te zien hoe de bovenkant van de container is opgebold (foto: LokaalGelderland.nl)

De explosie deed zich maandag even na 7.00 uur voor. Deze is door veel Lochemers gehoord. Korte tijd later gingen de hulpdiensten massaal ter plaatse. De politie deed nog lange tijd onderzoek, net als de  Inspectie SZW (Arbeidsinspectie).

TKF zegt enorm te zijn geschrokken van het voorval maar wil daar verder nog niets over zeggen. Het bedrijf lag maandag stil.