Dianne Marsman en Buddy Wendersteyt vormen samen Popplay

0
Popplay
Dianne Marsman en Buddy Wendersteyt tijdens een repetitie van Popplay (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM/BORCULO – Dianne Marsman en Buddy Wendersteyt gaan samen het podium op onder de naam Popplay. Die naam dekt de lading: akoestische covers uit pop, country, soft-rock, de 80’s en de late ’70’s. Popplay is de muzikale wederopstanding van Dianne Marsman.

De geboren Larense werd eerst plaatselijk bekend via het Larense Songfestival en daarna via de Jan Ottink Band in het hele Nedersaksische taalgebied. Met Jan Ottink vormde ze ook lange tijd het duo Hadiejan. Dianne woont al jaren in Borculo. Gitarist Buddy Wendersteyt uit Lochem maakte eveneens deel uit van de Jan Ottink Band en speelde later bij Vunzing en de LochmessClan.

Gezondheid

De muzikale carrière van Dianne Marsman kwam abrupt ten einde toen ze ernstige gezondheidsproblemen kreeg. Na een aantal jaren van herstel en de eerste pogingen om weer te gaan zingen, ging het opnieuw mis. Dit keer was de herstelperiode korter, maar aan zingen dacht ze tot voor kort nog niet. Tot het moment dat er een appje van Buddy Wendersteyt kwam.

Buddy was al een paar jaar actief met het duo Popplay, dat hij tot vorig vormde met Thirza Temmink. Toen die laatste stopte zat hij even alleen. ,,Ik heb nog een paar leuke projecten voor de boeg, waaronder Reurpop in Ruurlo, en die wil ik niet zomaar laten lopen”, zo zegt hij.

Enthousiast

,,Ik had al wel aan Dianne gedacht maar ik durfde haar niet zo goed te vragen in verband met haar gezondheid. Ik heb het op een gegeven moment toch maar voorzichtig geprobeerd via een appje”, aldus Buddy. Dianne had op dat moment nog nauwelijks nagedacht over hervatting van de muzikale activiteiten. ,,Ooit, heel even, heb ik wel eens aan Buddy gedacht, maar het ook meteen weer vergeten. Maar toen dat appje kwam was ik wel meteen heel enthousiast!”

Beetje eng

Omdat ze tot twee keer toe problemen had met de halsslagaders was opnieuw voluit zingen best eng voor Dianne. ,,Ik wist ook helemaal niet of ik het nog kon”, zegt ze. Buddy herinnert zich de eerste keer dat ze het nummer ‘Blue Bayou’ samen zongen. Bij een hoge uithaal schrok Dianne van het gevoel en ging de mist in. ,,Dat was goed voor de slappe lach”, aldus Buddy.

Klik

Inmiddels heeft het tweetal zo’n 4 keer gerepeteerd. En de klik is er. De stemmen passen erg goed bij elkaar en gezien de lange gezamenlijke voorgeschiedenis voelt het ook goed, zo geven beiden aan. Buddy heeft al een uitgebreid repertoire. Dianne kiest nummer uit die lijst maar brengt ook nieuwe songs in. Een voorbeeld is ‘Without You’ van de Dixie Chicks.

Als het nieuwe duo Popplay zijn Dianne Marsman en Buddy Wendersteyt voor het eerst live te zien tijdens Reurpop op 15 juni. Klik HIER voor festivalinfo en tickets.