De Pioniers scoren met rap: ‘0573, Lochem is the place to be’

0

LOCHEM – Zes jonge Lochemers, die samen De Pioniers vormen, hebben een rap opgenomen met de simpele titel ‘0573’. Het is een ode aan hun woonplaats. Het refrein, met ‘0573, Lochem – dat is the place to be’ blijft na beluistering lang hangen.

De Pioniers, featuring Swib, zijn Wiebe Scharrenberg, Mark Blokpoel, Bjerne Ruesink, Jip van Rooij, Marijn Nijland en Leonspaintworld. De opname, die professioneel klinkt, is huisvlijt. “Opgenomen in de schuur”, zegt Jip van Rooij. “Bjerne is dj en heeft dus apparatuur waarmee we de opname konden maken.” Het was de liefde voor muziek die de makers bij elkaar bracht.

In de tekst, die afwisselend door de leden van de groep wordt gerapt, staan veel verwijzingen naar Lochem, waaronder een aantal spitsvondige zinnen. Zoals:
‘Lochem, het dorpje met stadsrechten
Maar ja, het is, totaal geen stad echter
Is dat juist wat ik chill vond
Geen drukte maar never dat je stilstond’

(De volledige tekst is te lezen via de link onder dit bericht…)

Of wat te denken van:
‘Ik schrijf rhymes net als Staring maar geen A.C.W
Voor mij is het een hobby, maar krijg gratis fame
Dus pas maar op voordat ik je plaats inneem’

Grolsch en N346

Verder zijn er verwijzingen naar de ‘streekeigen’ consumptie van Grolsch en pretsigaretten. Het Eethuys en het Trefpunt komen erin voor. Net als de Gudulakerk, de Propschool en de N346 die je snel naar Lochem brengt.

Nog een mooie zin:
‘Geloof me zou nergens anders willen wonen
Tenzij ze Lochem zouden klonen’

YouTube en Spotify

Boven dit artikel staat de link naar de YouTube-versie van de rap, waarbij de muurschildering op de silo aan de Goorseweg als virtuele cover dient. Ook op Spotify is het te vinden (link hieronder), net als een eerder nummer van De Pioniers. Jip van Rooij meldt dat wordt gewerkt aan een EP, die binnenkort het levenslicht moet zien. Op Spotify is ‘0573’ inmiddels bijna 3000 keer beluisterd. Binnen Lochem is het veelvuldig gedeeld via Whatsapp.

De Spotify-link:

De link hieronder leidt naar de volledige tekst van ‘0573’:

De Pioniers (Ft. SWiB) – 0573 (feat. Swib)

Verse 1: Maui] / Wekker gaat, met m’n goeie been uit bed / En de plek waar we zijn daar wordt goed op gelet / 7-3 is de place to be / Daar moet ik zijn als ik een goeie dag voor