De Graafschap twijfelt nog over gang naar rechter

0
De tweet van De Graafschap. (Bron: Twitter)

De Graafschap beslist niet eerder dan maandagavond of het de gang naar de rechter gaat maken om de gang van zaken rond FC Twente, met definitieve degradatie van de Doetinchemmers als gevolg, aan te vechten. De pijlen zouden dan worden gericht op de KNVB.

Geduld
Via Twitter liet de clubleiding maandag weten dat niet eerder dan vanavond duidelijk wordt of de rechter eraan te pas komt. ‘We zien de urgentie. #nogevengeduld’, zo luidde de boodschap. Uit het bericht is af te leiden dat het wellicht nog wat langer duurt er werd nadrukelijk ‘op z’n vroegst (!)’ aan toegevoegd.

Advocaten
Het zal er om gaan of de advocaten van de club brood zien in een rechtszaak. Andere juristen hebben al gezegd dat De Graafschap niet veel kans lijkt te maken op succes. De Doetinchemmers degradeerden via de play-offs naar de eerste divisie en daar is weinig op af te dingen.

Hoop
Er ontstond hoop op een langer verblijf in de hoogste klasse omdat de KNVB FC Twente dreigde te straffen met degradatie. De beroepscommissie van de KNVB draaide het eerdere vonnis van de licentiecommissie afgelopen vrijdag terug.