Dansstudio Pop-up begint aan tweede seizoen in Stadshuus

0
Sanne Brandt van Dansstudio Pop-up (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Dansstudio Pop-up begon in oktober 2017 met danslessen in het Stadshuus. Maandag (3 september) begint dansdocente Sanne Brandt aan het tweede seizoen in Lochem. Vol goede moed, want het gaat goed. Op dit moment biedt ze diverse lessen voor de leeftijd van 2 tot 18 jaar.

,,Een betere start kon ik me niet wensen”, aldus Sanne Brandt (32). Niet lang nadat ze met haar dansstudio begon stopte Elly Janssen van Jansstheater (voorheen Eledance) met de pure danslessen om zich te focussen op de theaterschool, waar dans alleen nog in combinatie met zang en drama wordt gegeven. ,,Ik kreeg alle hulp van Elly en daardoor had ik meteen een mooi aantal leerlingen”, zegt Sanne.

Voor 2- tot 4-jarigen is er peuterdans, waarbij het accent ligt op samen bewegen en het aanleren van ritmegevoel en motoriek. Kinderen van  4 tot met 7 jaar kunnen meedoen met Kidsdance. Hierbij wordt spelenderwijs en op de nieuwste (kinder)hits gewerkt aan de basis-danstechniek. Houding, conditie, maat en ritme, maar ook zelfvertrouwen en expressie worden gestimuleerd. Sanne Brandt noemt het zelf: ,,Een stoere dansstijl waarin elk kind zijn of haar creativiteit en energie kwijt kan.”

UrbanJazz
Voor de wat oudere jeugd is er UrbanJazz. Dit is een mix van verschillende urban dansstijlen zoals hiphop, streetdance en dancehall met de jazzdance als basistechniek. Daarbij wordt gewerkt aan houding, conditie en kracht om de vaak spectaculaire bewegingen uit de jongste dansstromingen uit te kunnen voeren.

De lesopbouw van de UrbanJazz komt uit de jazzdance. Dit betekent dat tijdens een uitgebreide warming-up wordt gezorgd dat de verschillende delen van het lichaam klaar zijn voor wat er komen gaat.

Opleding
Sanne Brandt is van oorsprong Lochemse. Ze begon al jong als leerlinge van Elly Janssen.  Ze vertrok in eerste instantie naar Enschede waar ze de HAVO combineerde met danslessen. Daarna ging ze in Amsterdam naar de Dansacademie. Ze woonde langere tijd in Haarlem. Inmiddels woont ze in Deventer.

Een didactische opleiding heeft ze zelf niet gedaan maar heeft wat dat betreft haar hele leven genoeg voorbeelden om zich heen gehad. ,,Ik heb natuurlijk veel geleerd van mijn eigen docenten en ik praat met en kijk naar collega-docenten”, zo vertelt ze.

Eigen studio
Vorig jaar besloot ze haar eigen dansstudio te beginnen. ,,Ik heb toen de knoop doorgehakt. Ik dacht: dit ga ik doen!” Ze denkt dat er in Lochem ruimte is voor een gespecialiseerde dansschool. ,,Mensen wezen mij er zelfs op dat ze dit misten in Lochem.”

Haar doelgroepen bereikt ze door middel van open dagen, demo’s, flyers en vooral via sociale media. De dansstudio is gevestigd in de kelder van het Stadshuus. Daar is ook het jongerencentrum gevestigd, maar de studio is in een aparte ruimte. Daar wordt momenteel ongeveer 12 uur per week les gegeven.

Jongeren
Ondanks de nabijheid van het jongerencentrum blijkt het moeilijk om jongeren voor dans te interesseren. Het was dat betreft vergelijkbaar met andere verenigingen. Die zien hun jonge leden rond hun 18-de ook vaak vertrekken, vanwege andere interesses of simpelweg omdat ze elders gaan studeren.

Op volwassenen richt Sanne Brandt zich nog niet intensief. ,,Dat is een lastige groep en dan kom je vaak niet verder dan erg kleine groepjes. Terwijl dansen eigenlijk een ideale vorm van bewegen is. Je merkt haast niet dat je je lichaam flink aan het trainen bent als je lekker beweegt op muziek.”

Wat betreft de (nabije) toekomst wil ze proberen een selectieklas samen te stellen met talentvolle leerlingen. ,,Dan kunnen we ons presenteren tijdens wedstrijden en demo’s.”

Informatie

Voor meer informatie, tijden, prijzen en contactgegevens, kijk op:
www.dansstudiopopup.nl
of op de Facebookpagina