Cultuurfonds Gelderland: tot 15 oktober bijdrage aanvragen

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

ARNHEM/LOCHEM – Verenigingen of organisaties die een idee hebben voor een bijzonder project op het gebied van cultuur of natuur, kunnen nog tot 15 oktober een financiële bijdrage aanvragen bij het Cultuurfonds Gelderland. 

De laatste ronde van 2018 is bedoeld voor projecten die na 7 december 2018 worden uitgevoerd. Het kan bijvoorbeeld gaan om een nieuwe compositie, een bijzonder theaterstuk met een historische achtergrond, natuurprojecten, of aankopen van instrumenten. Ook voor nieuwe festivals, bijzondere aankopen voor musea, vergroening van speelpleinen en educatieprojecten kan een bijdrage gevraagd.

Voorwaarden
De aanvrager moet een stichting of vereniging zijn. De voorwaarden staan op de website van het cultuurfonds. Wie twijfelt of een project binnen de criteria van het fonds valt kan bellen met de mensen van het bureau: Greke Rikkers, Ingrid van der Busken en Wendelien Kuit, via nummer 026-3598635.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds kent alleen garantiebijdragen toe. De afrekening gebeurt achteraf; het fonds draagt namelijk alleen bij in tekorten. Het geld is onder meer afkomstig van de BankGiro­ Lote­rij, Nederlandse Loterij, CultuurFondsen op Naam, donaties en een col­lecte die onder de naam Anjeractie wordt gehou­den.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is een stichting met een landelijk bureau en twaalf provinciale afdelingen. Door het verlenen van bijdragen, het opzetten van projecten en het uitreiken van prijzen zet het zich in voor cultuur en natuur­.

Informatie
Voor meer informatie kunnen belangstellenden zich wenden tot de website www.cultuurfonds.nl of het bureau van de afdeling Gelderland: (026) 359 8635 en gelderland@cultuurfonds.nl .