CDA-raadslid Ammerlaan stapt op

0
Radboud Ammerlaan (bron: CDA Lochem)

LOCHEM/EPSE – Het CDA-raadslid Radboud Ammerlaan zit de rit – die nog tot maart volgend jaar duurt – niet uit. Na de raadsvergadering van maandag (3 juli) geeft hij de pijp aan maarten. Volgens een persbericht van zijn partij kan hij de intensiteit van de lokale politiek niet langer combineren met zijn privéleven en een drukke baan.

Tijd
Ammerlaan is senior planeconoom bij ingenieursbureau Royal HaskoningDHV. De inwoner van Epse is raadslid sinds 2014 en was daarvoor enkele jaren fractieondersteuner. Hij begon deze periode als fractievoorzitter. Die functie werd later overgenomen door Pieter Bas ter Maat. ,,Als je naast een drukke baan aandacht aan gezin en familie wilt geven en ook nog voldoende tijd aan het raadswerk wilt besteden, kan er een moment komen dat je erachter komt dat dit alles niet langer te combineren is. En dat moment is nu”, aldus Ammerlaan.

Herkenbaar gezicht
De Lochemse CDA-afdeling zegt het vertrek te betreuren maar begrip te hebben voor de beweegredenen. Ammerlaan was volgens zijn partij ‘een herkenbaar gezicht binnen het dorp Epse.” Hij wordt verder een betrokken en collegiaal politicus genoemd.

Opvolging
Het afdelingsbestuur gaat tijdens het aanstaande zomerreces op zoek naar een opvolger. Het is al de tweede keer binnen korte tijd dat het CDA aan zo’n zoektocht begint. Eerder dit jaar vertrok wethouder Jan Kottelenberg om burgemeester te worden van de gemeente Over-Betuwe. Zijn plaats is inmiddels ingenomen door Ingrid de Pagter, die aanblijft tot volgend jaar een nieuw college is gevormd.