CDA denkt dat gemeente Lochem mogelijk subsidies mist

0
Afbeelding ter illustratie (bron: freepik.com)

LOCHEM/GORSSEL – De CDA-fractie in de Lochemse gemeenteraad wil weten voor welke subsidies de gemeente in aanmerking komt en of daar dan ook gebruik van wordt gemaakt. Fractievoorzitter Corry Giesen zegt in een toelichting: “We vermoeden dat Lochem de mogelijkheden niet ten volle benut en dus geld misloopt.”

De vragen zijn gesteld aan de griffie en zijn via die weg uitgezet in de ambtelijke organisatie. De vraagstelling is nogal complex omdat het CDA onder meer wil weten bij welke instanties en overheden de gemeente in aanmerking komt voor subsidies en van welke gebruik wordt gemaakt. Een vervolgvraag is waarom geen gebruik wordt gemaakt van bepaalde regelingen.

Inkomsten

Ten slotte wil de CDA-fractie weten welke bedragen maximaal kunnen worden toegekend per regeling en hoe de subsidie-inkomsten van Lochem zich verhouden met die van omliggende gemeenten.

Corry Giesen ziet het als een taak van volksvertegenwoordigers om te controleren of de gemeente de beschikbare financiële mogelijkheden optimaal benut. “Daar profiteren uiteindelijk alle inwoners van. En maximaal inzetten op mogelijke financiële bijdragen werkt. Dat heeft voormalig wethouder Thijs de la Court wel bewezen. Die zat daar bovenop en wist zo veel geld binnen te halen”, zo zegt ze.

Politiek

Veel subsidiemogelijkheden kunnen overigens pas worden benut als daar politieke besluiten of beleidsvoornemens aan vooraf zijn gegaan.