CDA Apeldoorn wil kosteloze herinnering gemeentelijke belastingen

0

APELDOORN/LOCHEM – Het CDA Apeldoorn wil dat Tribuut, het gemeenschappelijke ‘belastingkantoor’ voor de gemeenten Lochem, Apeldoorn, Voorst, Zutphen en Epe kosteloze betalingsherinneringen gaat versturen als ‘teken van klantvriendelijkheid’.

Harmonisatie
Dit meldt de RegiobodeOnline naar aanleiding van de laatste raadsvergadering van de gemeente Apeldoorn van het afgelopen jaar. CDA’er Henk Verheul stelde het onderwerp opnieuw aan de orde. Apeldoorn had de kosteloze herinnering 5 jaar geleden bewust ingevoerd, maar tijdens het harmonisatieproces van Tribuut sneuvelde deze ‘geste’.

Geen melkkoe
Apeldoorn koos destijds voor de gratis herinnering om inwoners en bedrijven partner te maken van de overheid in plaats van de melkkoe. Wethouder Cziesso van Apeldoorn heeft op eerdere vragen van het CDA toegezegd dat er nog in 2016 een evaluatie zou komen. Dit was voor het CDA aanleiding het onderwerp opnieuw onder de aandacht te brengen.

Evaluatie
De uitkomsten van de evaluatie zijn nog niet bekend. Als Apeldoorn er in slaagt de kosteloze herinnering over het voetlicht te krijgen, geldt dit automatisch ook voor de andere gemeenten die met Tribuut werken.