Burgemeester sluit ‘drugswoning’ Jan Steenlaan Lochem

0
Foto ter illustratie (bron: freepik.com)

LOCHEM – Burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve sluit met ingang van vandaag (26 april) de woning aan de Jan Steenlaan 15 in Lochem. Aanleiding is de vondst van harddrugs in de woning, waarbij de politie de bewoner heeft aangehouden voor handel in harddrugs. Het gaat om een sluiting voor de duur van 3 maanden.

Eind februari 2023 hield de politie een drugsactie, waarbij de huurder van de woning werd aangehouden. De handel in drugs leidde tot overlast en zorgde ervoor dat mensen zich niet prettig meer voelen in hun buurt. Daarom gaat de burgemeester over tot sluiting, op grond van artikel 13b Opiumwet, ook wel de Wet Damocles genoemd. Gemeente en politie traden op na meldingen van overlast. Dezelfde woning was in november vorig jaar doelwit van een explosie, vermoedelijk door zwaar vuurwerk.

Durf te melden

De gemeente roept inwoners die vermoeden dat in een pand strafbare feiten worden gepleegd, zoals handel in drugs, kweek van hennep of productie van synthetische drugs, om dit te melden? Dat door contact te zoeken met de politie via 0900-8844. Of met Meld
Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Meer over de (juridische) basis voor sluiting van drugspanden is te lezen via onderstaande link:

Sluiten drugspand | Wet Damocles

Artikel 13b Opiumwet – ook wel aangeduid als de Wet Damocles – biedt de burgemeester de mogelijkheid om drugshandel te bestrijden door middel van het opleggen van een last onder bestuursdwang. (Over de toepassing van deze burgemeestersbevoegdheid is ook een instructiefilm beschikbaar in de E-learningomgeving. Deze vindt u door hier te klikken.