Burgemeester: ‘Inwoners gemeente Lochem verdienen pluim’

Het was stil op straat

0
Een compleet verlaten Molenstraat (foto: LochemsNieuws.nl)

LOCHEM/GORSSEL – Het woord ‘paasgedrag’ doet momenteel opgang in de media. In de gemeente Lochem was dat gedrag grotendeels in orde. De vele oproepen om thuis te blijven zijn over het algemeen goed opgevolgd. “Inwoners verdienen echt een pluim”, aldus burgemeester Sebastiaan van ’t Erve. Politie en handhavers van de gemeente kijken tevreden terug op de rondes die ze de afgelopen dagen maakten. Er zijn geen boetes uitgedeeld.

Van ‘t Erve: “In deze lastige tijd vind ik het erg verheugend om te zien dat onze inwoners zich ondanks de verleidingen van het mooie weer en Pasen hun beste beentje voor zetten. Zij hielden zich over het algemeen goed aan de regels. Dat bleek met het mooie weer voorafgaand aan Pasen, maar ook tijdens de surveillance tijdens de paasdagen. Het was niet nodig om boetes uit te schrijven”.

Medeleven

En verder: “De corona-maatregelen vragen veel van iedereen. Maar we kunnen nog niet verslappen, omdat er nog steeds mensen besmet raken, de intensive-care afdelingen nog vol liggen en er helaas nog elke dag mensen aan het corona-virus overlijden. Bestuur en medewerkers leven mee met iedereen die hierdoor persoonlijk wordt getroffen.”

Veel mensen in de gemeente haalden wel een frisse neus, maar bleven de 1,5 meter in acht nemen. Op de fiets, wandelend op de Gorsselse heide, maar ook bij de sluis in Eefde. Een plek die met mooi weer en vrije dagen altijd de nodige kijkers trekt.

Op meeste plaatsen rustig

Ondernemers troffen maatregelen om het aantal klanten en daarmee de drukte in de winkels te beperken. In tuincentra en bij bouwmarkten was het relatief rustig. En ook op andere trekpleisters zoals langs de Berkel en bij de Kaleberg in Barchem.

De burgemeester: “Voor wat betreft het naleven van de maatregelen, kijken we terug op een goed paasweekend. Laten we dit de komende tijd samen blijven volhouden. En laten we naar elkaar blijven omkijken. Voor ieders gezondheid”

Landelijke informatie over de corona-crisis is te vinden op www.rivm.nl  of ga naar corona-nieuws op www.lochem.nl. Daar is ook corona-gerelateerd nieuws voor ondernemers te vinden.