BullRock Laren: nu drie dagen muziek

0
Boh Foi Toch (foto: PR)

LAREN – BullRock Laren brengt dit jaar voor het eerst muziek gedurende drie dagen. Komende vrijdag, zaterdag én zondag is het feest. Zoals gebruikelijk staat er vooral stevige rock op het menu, maar via de extra zondag wil de organisatie een breder publiek aanspreken. Op deze ‘familiedag’ klinkt de muziek van Hans Keuper en zijn consorten van Boh Foi Toch. Ook muziekvereniging Apollo is dan van de partij.

Het is alweer de twaalfde editie van het evenement dat in 2010 werd gestart door een groep vrienden uit Laren, Exel en Harfsen. Het begon als een verlengstuk van een rockprogramma op een lokale piratenzender. Inmiddels is BullRock elke dinsdagavond te beluisteren op de lokale omroep Ideaal.

Locatie

Er werd een aantal keren van locatie gewisseld. De plaats van handeling varieerde van lege bedrijfspanden tot feesttenten van verschillend formaat. De laatste jaren stond de tent op de Huenderstraat in Laren. Dit keer staat de tent op de parkeerplaats naar het – inmiddels gesloten – horecabedrijf Stegeman. Daar past zo’n duizend man/vrouw publiek in en als het nodig is kan ‘de kachel’ aan.

Op vrijdagavond treden de bands Navarone en Tricklebolt op. Samengevat draait het dan om de feel & look van stevige 70’s rock. Op zaterdag is het podium het speelterrein van Voltage, Stones Session en de lokale helden van Livin’Boom. Wie nu denkt: ‘die band heet toch Livin’Room?’ heeft volkomen gelijk. Speciaal voor Bullrock blijven echter de doorgaans gebruikte akoestische gitaren in de koffer om plaats te maken voor elektrische soortgenoten. Boom dus.

Rolling Stones

Voltage beweegt zich meest op het terrein van de Americana. CCR, Tom Petty… dat soort werk. De naam van de band Stones Sessions zegt eigenlijk genoeg. Daaraan is nog toe te voegen dat muzikanten zich met name richten uit de periode van de (beste?) albums van de Rolling Stones: ‘Let it Bleed’, ‘Sticky Fingers’ en ‘Exile on Main St.’.

De familiedag, op zondag van een uur of 11.00, is de band rond zanger en trekzakspeler Hans Keuper. Oud-Normaaldrummer, wijlen Jan Manschot, stond mede aan de wieg van de feestband die swingende zydeco combineert met boerenrock. Ook gitarist Ferdi Jolij maakte jarenlang deel uit van Boh Foi Toch. Bassist Willem te Molder is al vanaf het begin van de partij. De gitaren worden nu bespeelt door die andere Normaal-gitarist Paul Kemper. Achter de drums zit Han Mali.

Apollo

Muziekvereniging Apollo doet vooral – en met liefde – wat een plaatselijk harmonie of fanfare behoort te doen: op hoogtijdagen zorgen voor passende klanken. Speciaal voor BullRock hebben leden van Apollo een aantal klassieke rocknummers ingestudeerd. De muziek stopt zondag om uiterlijk 16.30 uur. Kort daarna begint de Lichtjesavond Laorne, waarbij nabestaanden hun dierbaren herdenken op de Algemen Begraafplaats.

Op zaterdag is BullRock, het radioprogramma, te horen en te zien via YouTube en de radio- en tv-kanalen van Ideaal. Op Ideaal TV en YouTube van 10.00 tot 16.00 uur. En van 16.00 tot 18.00 uur live op Radio Ideaal. Uitgezonden wordt vanuit het hotel aan de Huenderstraat. Wie zin heeft kan binnenlopen om een verzoeknummer aanvragen. Dat kan overigens ook via de onderstaande website.

Meer informatie op: www.bullrock.nl

Bekijk hieronder een video van Voltage: