Brandveilige ‘belevingswoning’ in De Hoge Weide

0
De Hoge Weide.

LOCHEM – In woonzorgcentrum De Hoge Weide aan de Zwiepseweg wordt dinsdag (20/11) een zogeheten belevingswoning geopend. Daar wordt op aanschouwelijke wijze voorlichting gegeven over een brandveilige woonomgeving.

Burgemeester Sebastiaan van’t Erve opent de belevingswoning dinsdagmiddag. Het gaat om een samenwerkingsverband van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) – waaronder de brandweer valt -, Stichting Welzijn Lochem en de Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé. Onder die laatste stichting valt de Hoge Weide.

Risico’s
In een ruimt van het woonzorgcentrum worden huis-, tuin- en keukenrisico’s in de woonomgeving in beeld gebracht. Tijdens een bezoek aan de ‘woning’ komt de bezoeker verschillende situaties tegen die met brandveiligheid te maken hebben. Met deze opgedane kennis kan hij/zij thuis brandgevaarlijke situaties herkennen en voorkomen.

Voor iedereen
Vrijwilligers van Stichting Marga Klompe, Stichting Welzijn Lochem en van de brandweer zijn tijdens de openingsuren aanwezig om bezoekers alles over brandveiligheid te vertellen.
De voorlichting over brandveiligheid in de woonomgeving is niet alleen bedoeld voor
bewoners van de Hoge Weide, maar vooral ook voor de inwoners van de gemeente Lochem
en bijvoorbeeld scholen in de omgeving.

Feestelijke opening
De opening door de burgemeester vindt dinsdagmiddag om 15.30 uur plaats. Van ‘t Erve verricht dan de openingshandeling, maar hij geeft ook het officiële startsein voor de genoemde samenwerking. Iedereen is welkom om dit bij te wonen.

Openingstijden

De belevingswoning aan de Zwiepseweg 107 in Lochem is van maandag tot en met
vrijdag van 13.30 uur tot 16.00 uur voor iedereen toegankelijk. Aanmelden is niet nodig. Buiten deze openingstijden zijn groepen (bijvoorbeeld scholen of verenigingen) op afspraak
welkom. Hiervoor kan contact worden opgenomen met het team Brandveilig Leven van de
Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland via het e-mailadres: bvl@vnog.nl .