Boom eet bord! [update]

0
De bordjes-etende boom (foto: Jaco Gelderblom)

LOCHEM – Een opmerkelijke foto die volgens de maker ergens in de gemeente Lochem is gemaakt: een boom die een bordje ‘opeet’. De fotograaf is Jaco Gelderblom uit Sliedrecht die momenteel vakantie houdt in de Achterhoek. De exacte plek kon hij zich niet meer herinneren. Een oproep van LochemsNieuws heeft geleid tot een exacte plaatsbepaling.

Gelderblom plaatste de foto op Twitter (zie hieronder). Uit zijn Twitterprofiel blijkt dat hij graag in de natuur is en een fervent natuurfotograaf. Hij heeft LochemsNieuws overigens toestemming verleend om zijn foto te gebruiken. Over de locatie schreef hij de redactie: ‘Dat weet ik echt niet meer. Jullie hebben hier best veel bomen.’

Politiehonden

Via een aantal reacties via Facebook is inmiddels duidelijk geworden dat de boom in bosperceel aan de Vordenseweg staat. Op de bovenste regel van het door de boom verslonden bordje stond ‘Politiehonden.!!’. Daaronder is het ‘Betreden op eigen risico’ ook nu nog goed zichtbaar.

‘de Verbetering’

Het gaat dan ook om het terrein van de politiehondenvereniging ‘de Verbetering’. Doordat het perceel werd verkocht moest de vereniging na bijna 40 jaar vertrekken met achterlating van het clubhuis en andere faciliteiten.

Rechter

Oud-scretaris Niek Hidding schrijft dat de leden decennialang al hun tijd en geld in de locatie hadden gestoken. De rechter stelde de grondeigenaar in het gelijk en toen kon oop de landelijke politiehondenvereniging (KNPV) niets meer voor de Lochemers betekenen.

Ook de gemeente stak geen helpende hand uit bij het zoeken naar een ander onderkomen. Dat betekende het einde van de vereniging. Het was toen 2008. Er van uit gaande dat het bordje er toen al even hing, kunnen we stellen dat de boom een ‘langzame eter’ is.