Blues Rond de Kerk Lochem keert terug met twee podia [video]

0
Carl Wyatt (foto: PR/Christina Arrigoni)

LOCHEM – Na een gedwongen afwezigheid van 2 jaar keert Blues Rond de Kerk terug naar de Lochemse binnenstad. Op zaterdag 2 juli treden 4 bands op. Een al langer levende wens van de organisatie gaat daarbij in vervulling. Er wordt gespeeld op twee podia. Daardoor kan er sneller gewisseld worden en komt er meer vaart in het programma.

Het programma voor 2022 ziet er als volgt uit:

20.00 uur
Kleine podium: Big Bo
21.00 uur
Grote Podium: Thomas Toussaint Band
22.15 uur
Kleine Podium: Roy P-Cat and the V8 Daddies:
23.15 uur
Grote podium: Carl Wyatt & the Delta Voodoo Kings

Afterparty: Live muziek in café In den Olden Keyzer

Big Bo

Big Bo vertegenwoordigt Nederland begin mei op de International Blues Challenge in Memphis. Bo Brocken brengt onversneden klassieke blues en dat doet hij al meer dan 30 jaar. Zijn ongepolijste en soulvolle stem sluit naadloos aan op het genre. Hij begeleidt zichzelf op diverse instrumenten en vormt zo een echt ‘one-man-band’. Hij schrijft eigen nummers en blues-klassiekers uit de jaren ’30, ’40 en ‘ 50 van de vorige eeuw. De Deltablues geldt als zijn specialiteit.
Meer info op: bobrocken.nl.

Lees verder onder de video van Thomas Thoussaint…

 

Thomas Toussaint Band

De Thomas Toussaint Band zoekt de grenzen van de blues op, zonder daarbij de context van het genre uit het oog te verliezen. Thomas Toussaint werd in 2016 onderscheiden met een Blues Award voor Beste Harmonicaspeler van Nederland. Door de geheel eigen interpretatie en gedrevenheid maakt de band de blues toegankelijk voor publiek van 18 tot 80. Hij wordt door recensenten wel ‘de toekomst van de Europese blues scene’ genoemd.
Meer op: www.facebook.com/ThomasToussaint/

Roy P-Cat

Achter de ronkende naam Roy P-Cat and the V8 Daddies gaat een 5-mans formatie schuil die is ontstaan uit liefde voor old skool rock ‘n’ roll, rhythm & blues en Swing Jump. De mengvorm wordt door de band zelf ‘garage swing’ genoemd. De bezetting ligt voor de hand: staande bas, drums, piano, sax, gitaar en zang.

Lees verder onder de foto…

Roy P-Cat and the V8 Daddies (foto: PR, bron: FB)

De band is bloedserieus en noemt het een missie en een roeping. De oorsprong van de muziek ligt in jaren ’50, maar het genre verdient het om ook vandaag nog gehoord te worden. De ‘Daddies’ hebben hun sporen ruimschoots verdiend bij onder meer The Rumble Cats en The Prodigal Sons. Ze deelden het podium met onder meer The Paladins, The StrayCats en The Fabulous Thunderbirds.

Het repertoire van Roy P-Cat and the V8 Daddies beweegt zich in de voetsporen van onder meer Big Joe Turner, T-Bone Walker, H-Bomb Ferguson, Big John Greer en Bull Moose Jackson. Naast klassiekers worden ook eigen nummers gespeeld.
Meer op: https://www.facebook.com/roypcat

Carl Wyatt

Carl Wyatt & the Delta Voodoo Kings is een Franse band rond de van oorsprong uit Ierland afkomstige Carl Wyatt. Hij geldt als een absolute meester van de slide guitar en de boogie en staat dan ook niet voor niets geprogrammeerd als hoofdmoot van Blues Rond de Kerk van dit jaar.

Wyatt begon als akoestische blues artiest. Toen hij zich aansloot bij een rhythm and bluesband schakelde over hij naar de elektrische gitaar. Sinds midden jaren negentig speelt hij onder eigen naam. Toen ontstond Carl Wyatt & The Delta Voodoo Kings. Al snel kreeg hij voet aan de grond in zowel Europa en de Verenigde Staten. Er werd getoerd met onder meer Randy Hansen, Noel Redding (The Jimi Hendrix Experience), The Drifters, Johnny Winter, Popa Chubby en The Animals.

lees verder onder de video van Carl Wyatt…

Albums

Carl Wyatt heeft inmiddels 10 CD’s onder zijn eigen naam uitgebracht en speelde mee op verschillende albums van andere artiesten. Met zijn band nam hij enkele jaren gelden zijn elfde album ‘Doing The Boogaloo’ op dat op het label DeVille Records werd uitgebracht.

Blues Rond de Kerk wordt gehouden op zaterdag 2 juli naast de Gudulakerk in het hartje van Lochem. De locatie heet Bierstraat, maar heet in de volksmond Kleine Markt. Het begint om 20.00 uur en het einde wordt rond middernacht verwacht. De toegang is gratis.
Meer op: https://wyattcarl.com

Actuele informatie over Blues Rond de Kerk is te vinden op: facebook.com/BluesRondDeKerk/