Blad ‘Land van Lochem’ in nieuw jasje

0
Gedeelte van de voorpagina van de vernieuwde 'Land van Lochem' (bron: HGLochem)

LOCHEM/LAREN – Het blad ‘Land van Lochem’ van het Historisch Genootschap Lochem-Laren-Barchem is vernieuwd. De artikelen over de historie van Lochem en omgeving en de vaste rubrieken zijn gebleven, maar het magazine heeft een eigentijds ontwerp en is prettiger leesbaar. Het ontwerp is van Lochemer Bart Verdult.

De nieuwe vormgeving ademt nog steeds de vertrouwde geest van de ‘oude’ Land van
Lochem. En wat is gebleven zijn de verhalen over grote en kleine gebeurtenissen, bijzondere voorwerpen, documenten en herinneringen, opgetekend door bekende en maar ook nieuwe onderzoekers van het Historische Genootschap.

Inhoud

In het jongste nummer is er onder meer aandacht voor vele plannen, die de afgelopen jaren zijn gemaakt voor de inrichting van de marktpleinen in Lochem en worden er herinneringen opgehaald aan het Lochems ‘zondag bioscoopje’ in de jaren 50. Van recentere datum, en dat naar aanleiding van haar 70-jarig jubileum, is de geschiedenis van één van Lochems bekendste bedrijven, Mepal, fabrikant van kunststof servies, opbergdozen en nog veel meer.

Series

Verder zijn er weer afleveringen uit de series ‘Virtueel Museum’ en ‘Hartelijke groeten uit Lochem’ te lezen. Een groot artikel is gewijd aan het Indische verleden van Lochem, dat op verschillende plekken nog zichtbaar is in de namen van huizen en de bouwstijl van de villa’s, die vanaf het einde van de negentiende eeuw aan de Nieuweweg werden gebouwd.

Het blad is voor niet-leden vanaf zaterdag 20 maart verkrijgbaar op de bekende verkooppunten. Wie voor 28 euro per jaar lid wordt van het Historisch Genootschap ontvangt het blad gratis, samen met het boek ‘Made in Lochem’.

Kijk voor aanmelding en informatie op de website van het Historisch Genootschap.

Hieronder de volledige voorpagina van Land van Lochem:

De voorpagina van de vernieuwde ‘Land van Lochem’ (bron: HGLochem)