Biologische boeren bezorgen aan huis tijdens crisis

0
Arjen van Buuren van Vrienden van de Velhorst (Archieffoto: LochemsNieuws)

LOCHEM/ALMEN – Vier biologische boerenbedrijven in de Achterhoek, waaronder de Velhorst in Almen, zijn gestart met het veilig aan huis bezorgen van hun producten. Dit om tegemoet te komen aan mensen die liever niet de deur uit gaan of dit niet durven. 

De vier bedrijven hebben de handen ineengeslagen om ervoor te zorgen dat die mensen verse en biologische producten als vlees, groenten, aardappels, graanproducten, kaas en boter in huis kunnen halen zonder de deur uit te hoeven. Het gaat naast de Velhorst om
De Nieuwenburgt in Spankeren, Boerderij Ruimzicht in Halle en Schaapsheuvel in Drempt.

Bezorgdienst

Ze bezorgen zelf, in de eigen en omliggende gemeenten. Hans Nieuwenburg van de Nieuwenburgt: “Onze boerderijwinkels zijn gewoon open op de vaste tijden, maar we merken dat het voor sommige mensen – met name ouderen en mensen met een wat
mindere gezondheid – lastig is om naar onze boerderij te komen. Naar de supermarkt gaan is misschien makkelijker, maar daar is het aanbod aan biologische producten beperkt. Daarom zijn we met deze gezamenlijke bezorgdienst gestart. Dat komt bij het dagelijkse werk op de boerderij, maar dat hebben we graag voor onze streekgenoten over.”

Bestellen

De verwachting is dat binnenkort meer biologische boeren uit de omgeving van Dieren, Zutphen en Doetinchem zich aansluiten. Klanten die de biologische producten willen laten bezorgen, kunnen die bestellen via de webshops. Het adres van die van Vrienden van Velhorst is www.landgoedvelhorst.nl.

Bestellingen kunnen ook telefonisch of per e-mail gedaan worden. De bezorgtijd wordt in goed overleg met de klant bepaald. Er wordt voor kleine bestellingen wel een beperkt bezorgtarief gerekend.