BIJBUIS vanaf oktober verder aan de Markt

0
Berna Oudenampsen van BIJBUIJS neemt binnenkort afscheid van de Albert Hahnweg (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – BIJBUIS, de in Lochem en wijde omstreken vermaarde winkel voor verlichting en woonaccessoires, gaat verhuizen naar de Markt. Vanaf 2 oktober is eigenaresse Berna Oudenampsen actief in het voormalige pand van Piet Zoomers Mode, op de hoek van de Poststeeg.

Historie

Het zal even wennen zijn dat de winkel niet langer aan de Albert Hahnweg is gevestigd. Generaties Lochemers weten niet beter. De firma Buijs startte al ruim voor de Tweede Wereldoorlog als loodgieters- en installatiebedrijf. Later kwam daar een winkel in wit- en bruingoed bij en weer later werd het een verlichtingszaak.

Pand verkocht

De reden voor de verhuizing is een simpele. Het pand is verkocht en de nieuwe eigenaar heeft er andere plannen mee. Berna nam de zaak zo’n 3 jaar geleden over van Albien Hiddink-Buijs die zich vanaf dat moment volledig ging toeleggen op haar werk als interieurontwerpster, onder de naam ‘Bien in Huis’.

Veel ervaring

Berna was toen al 20 jaar als medewerker nauw betrokken bij de winkel en kende dus het klappen van de zweep. Door de verkoop van het pand was ze genoodzaakt om op zoek te gaan naar een nieuw pand. ,,Daarbij heb ik me vooral gericht op het centrum van Lochem”, zo vertelt ze. En de voormalige winkel van Piet Zoomers staat al een jaar leeg en biedt dus nieuwe kansen in het hart van Lochem. De ruimte is bovendien nog wat groter van de huidige winkel.

lees verder onder de foto…

Dit is de plek waar BIJBUIJS vanaf oktober verder gaat (foto: LochemsNieuws)

Centraal

,,Ik had er meteen een goed gevoel bij. Lekker centraal in het centrum”, zegt Berna. De verlichting blijft de hoofdmoot maar door de extra ruimte kunnen er ook meer (klein)meubelen worden getoond. ,,Ik ga ook wat meer decoratieproducten aanbieden. Verder wil ik de huiselijke uitstraling van de huidige winkel zeker overeind houden”, zo benadrukt ze.

Dun gezaaid

De pure verlichtingswinkels zijn steeds dunner gezaaid in de regio. ,,Service en advies zijn onze toegevoegde waarden. Door mijn ervaring voel ik de wensen van de klant meestal goed aan.”

Advies aan huis

Berna geeft ook verlichtingsadvies bij de mensen thuis. ,,Ik neem dan meestal een aantal lampen mee zodat de klant kan zien wat ze doen met de sfeer in huis. Ik vind dat bovendien erg leuk om te doen.” De klantenkring beperkt zich wat dat betreft overigens niet tot Lochem. ,,De regio waar ik kom vergroot zich nog steeds en strekt zich uit van Apeldoorn tot Ruurlo en van Vorden tot Markelo.”

Opening

De nieuwe winkel van BIJBUIS aan de Markt is vanaf 2 oktober toegankelijk voor het publiek. Een dag eerder vindt de (besloten) opening plaats..

Kijk voor meer informatie over BIJBUIS op de www.bijbuijs.nl.