Berkelbode verder onder vlag van uitgever Achterhoek Nieuws

0
Achterhoek Nieuws wordt de nieuwe uitgever van de Berkelbode

LOCHEM/BARCHEM – Met ingang van 1 november komt weekblad de Berkelbode in andere handen. AchterhoekNieuws neemt de krant over van DPG Media (voorheen Persgroep Nederland). Hoofdredacteur van alle weekbladen van Achterhoek Nieuws is Lochemer Gerwin Nijkamp.

Deal

De overgang maakt deel uit van een deal tussen beide uitgevers waardoor ze elkaar commercieel en redactioneel niet langer in het vaarwater zitten. Achterhoek Nieuws staat een aantal titels is Doetinchem, de zuidelijke Achterhoek en Liemers af aan DPG Media. De vroeger ook in de gemeente Lochem verschijnende Zutphense Koerier houdt op te bestaan. Contact Zutphen-Warnsveld gaat door.

Gemeentenieuws

De gemeentelijke informatiepagina’s blijven gewoon in de Berkelbode verschijnen. Voor de uitgever betekent dit dat de krant echt huis-aan-huis in de gemeente moet worden bezorgd, dus ook in het buitengebied. ,,Dat is ook vrij logisch want in de Achterhoek wonen nu eenmaal heel veel mensen in het buitengebied”, aldus Gerwin Nijkamp. De vormgeving van de krant wordt aangepast aan de huisstijl van de uitgeverij.

Barchem

De wijziging betekent voor inwoners van Barchem dat ze Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo niet langer in de bus krijgen, maar uitsluitend nog de Berkelbode. Omdat de redactie van de weekbladen voortaan dezelfde is, ligt het voor de hand dat relevante berichten uit de aanpalende regio worden meegenomen.

Meer online

De nieuwe uitgever van de Berkelbode wil naast de papieren krant meer aandacht geven aan online nieuws en sociale media. Inzet is toekomstbestendige lokale nieuwsvoorziening in de Achterhoek.

Bestuurlijk nieuws

In redactioneel opzicht ligt de journalistieke lat bij de weekbladen van Achterhoek Nieuws wat hoger dan bij de meeste andere weekbladen. Zo wordt ook aan bestuurlijke verslaggeving gedaan. Het is de bedoeling dat ook de Berkelbode verslag gaat doen van de twee-wekelijkse politieke avonden in het Lochemse gemeentehuis.

Geschiedenis

Achterhoek Nieuws bv is in 2015 ontstaan uit een samenwerking tussen de uitgeverijen Weevers en BDUmedia. Weevers – ook bekend van de gelijknamige drukkerij in Vorden – gaf toen al dik 70 jaar een aantal edities uit van Contact. BDUmedia is een 140 jaar oude uitgeverij uit Barneveld. BDU staat voor Barneveldse Drukkerij en Uitgeverij. In de jaren ’80 leverde het bedrijf te techniek voor de toen populaire kabelkranten, waaronder die in Lochem.

Afbeelding