Bankgebouw Bierstraat wordt open-atelier Seconda Vita

0
Seconda Vita strijkt neer in het pand van ABN-AMRO in Lochem

LOCHEM – Een vervelend stukje leegstand in het centrum van Lochem krijgt een nieuwe invulling. Het pand van ABN-AMRO aan de Bierstraat wordt een open-atelier van Seconda Vita. Het wordt geen winkel maar wie wil (mee)kijken is welkom.

Seconda Vita ontwerpt onder meer kleden en kussens voor sloepen
Seconda Vita ontwerpt onder meer kleden en kussens voor sloepen

Succes
Ontwerpster Ingrid van Leeuwen gaat er vanaf vrijdag  (8/7) aan het werk. Ze ontwerpt onder meer fraai ogende terraskleden, kussens en bedlopers. Ze heeft er succes mee want ze rekent onder meer Librije’s Hotel in Zwolle en The Manor Hotel in Amsterdam tot haar klantenkring. Ze ontwerpt ook kussens en kleden voor sloepen en andere vaartuigen.

Atelier
Tot nu toe werkte Ingrid van Leeuwen vanuit Eibergen, waar ze oorspronkelijk vandaan komt. Ze woont echter al jaren in Lochem zodat de werkplek nu letterlijk dichterbij huis komt. De verkoop loopt voornamelijk via de webshop.

Een deken van Seconda Vita
Een deken met kussen van Seconda Vita

Etalage
Wie in het nieuwe atelier in Lochem aanbelt voor een kijkje en onder de indruk raakt van de ontwerpen kan dus niet meteen iets kopen maar wel laten maken. Momenteel wordt gewerkt aan de inrichting zodat voorbijgangers een indruk krijgen
van de ontwerpen van Seconda Vita. Er komen ook een aantal meubels van Steigerhout Lochem te staan.

Pand
Echtgenoot Peter Casell vertelt dat de ruimte wordt gehuurd en dat het pand gewoon te koop blijft staan. ,,We hebben afgesproken dat we vertrekken als zich een koper meldt”, zo zegt hij. Op dat moment moet Seconda Vita op zoek naar een andere ruimte, maar gezien de leegstand van panden moet dat geen groot probleem zijn.

De foto’s bij dit artikel zijn met toestemming overgenomen van de website van Seconda Vita.

Seconde Vita, Bierstraat 1, Lochem. LogoSecondaVita-1
Website: secondavita.nl

Ook nieuws over je winkel, bedrijf of organisatie? Mail: info@lochemsnieuws.nl