‘Ballonnetje VVD en D66 ondermijnt handhaving permanente bewoning’

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM – Het Lochemse college van B&W is niet blij met het voorstel van de landelijke VVD en D66 om permanente bewoning van recreatiewoningen toe te staan. Wethouder Bert Groot Wesseldijk zei maandag: “Dit ballonnetje van VVD en D66 ondermijnt onze inspanningen om de regels te handhaven. En er wordt valse hoop gewekt bij mensen om wie het gaat.”

De wethouder deed zijn uitspraken naar aanleiding van vragen de D66-fractie in de Lochemse gemeenteraad. Gevraagd werd naar het standpunt van het college ten aanzien van het eventueel legaliseren van permanente bewoning. En of de wethouder het eens is met de stelling dat legalisatie zowel het handhavingsvraagstuk kan oplossen en tegemoet komen aan de vraag naar woningen.

Verbazing

Groot Wesseldijk antwoordde met verbazing kennis te hebben genomen van het voorstel. “Het college is geen voorstander van legalisatie. Recreatiewoningen zijn er om te recreëren. Dit is in deze gemeente bovendien een economische factor van belang.”

Kwaliteit

De wethouder wees op de inspanningen van de eigenaren van recreactieparken om de kwaliteit hoog te houden. Permanente bewoning kan zorgen voor een andere sfeer en uitstraling. “Bovendien zijn recreatiewoning bouwkundig niet altijd geschikt voor permanente bewoning”, aldus Groot Wesseldijk.

D66 en VVD deden hun voorstel omdat ze hopen dat op die manier starters, gescheiden mannen of vrouwen en senioren makkelijker aan een woning kunnen komen. Het wordt gezien  als een mogelijkheid om de druk op de woningmarkt te verlichten.