De bal is rond(weg)

0
Bij de kruising van Larenseweg en Rondweg-West is enorm veel grond verzet. (Foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – De bal is rond. De rondweg nog niet, maar de voorbereidende werkzaamheden zijn begonnen. Momenteel wordt er enorm veel grond verzet bij de kruising van Larenseweg en de Rondweg-West.

Dringen
Het is momenteel een beetje dringen op deze drukke kruising. Met name de Larenseweg is smaller en afgezet met een betonnen boarding. Dat is nodig ook want erachter gaapt een steile afgrond. Het talud wordt weggegraven en in verstevigde vorm weer aangelegd om een wat bredere weg mogelijk te maken, met voorsorteerstroken.

Verkeerslichten
Toen de de werkzaamheden net begonnen werd het verkeer geregeld door verkeersregelaars. Dit zorgde met name in de spits voor veel oponthoud. Inmiddels is er een tijdelijke verkeerslichteninstallatie geplaatst. Ook hiermee is het nogal eens file rijden als het druk is.

Rondweg
De aanpak van de kruising is ter voorbereiding op de aanleg van de rondweg die in de toekomst verder gaat lopen via de Kwinkweerd en verder langs het station naar de Goorseweg. De bedoeling is om daar in 2018 of 2019 mee te beginnen. ,,Alle lichten staan op groen”, zei wethouder Jan Kottelenberg daar dinsdag (21/3) nog over tijdens zijn afscheidsreceptie.

Het werk aan de kruising wordt nu meegenomen bij het verbeteren van de N346 tussen Warnsveld en Lochem. Dat kan de komende tijd nog regelmatig tot vertragingen leiden.