Jan Ottink Band verder met twee nieuwe muzikanten

0
De vernieuwde Jan Ottink Band . De nieuwkomers staan 3de en 4de van rechts. (foto: PR)

LOCHEM – De Jan Ottink Band is weer op oorlogssterkte. Raimond Surquin uit Doetinchem is de nieuwe gitarist en Berry Vink uit Zutphen neemt de toetsenpartijen voor zijn rekening.

Ervaring
De bezettingswissel komt na het vertrek van gitarist Luc Verhey en toetsenist Maarten Knikkink. Zij verlieten afgelopen najaar de band. De beide nieuwkomers brengen veel muzikale ervaring mee. Zowel Berry Vink als Raimond Surquin zijn actief als muziekdocent. Vink studeerde aan het conservatorium met drums als hoofdvak maar hij speelt desgewenst ook gitaar, bas en toetsen. Hij is momenteel ook drummer in een Toto-tributeband.

Sirquin
Raimond Surquin studeerde klassiek gitaar aan het Twents Conservatorium en jazzgitaar aan het Arnhems Conservatorium. Muziekliefhebbers hebben hem de laatste jaren regelmatig zien spelen tijdens de Achterhoek Spektakeltoer in verschillende formaties en stijlen: pop met Luc ten Brinck; klezmer met Msjpoge en solo met regionale schrijvers/dichters en tijdens de maandelijkse jazzsessies bij “Luthers” in Doetinchem.

Dialect
Surquin leidt een klassiek/fado trio met zangeres Maria Carmo en fluitist Miquel Padros en componeert ook zelf. Ook speelde hij in het verleden met Karin Bloemen en Thijs van Leer (Focus) en met de Duitse dichter-schrijver Aloys Terbille, die zich bedient van het Niederrheinische dialect.

Plat Gespöld
Live komt de band in de nieuwe bezetting voor het eerst in actie op 8 april. Dan wordt in Erve Kots in Lievelde het streektaalfestival ‘Plat Gespöld’ gehouden. Dan wordt ook de ‘Gelderse Kleiroze’ voor het beste dialectnummer uitgereikt. Vorig jaar werd deze prijs gewonnen door Jan Ottink. Met het titelnummer van de laatste cd ‘Maak Mie Wakker’ won hij zowel de publieksprijs als de prijs van de vakjury. Tijdens ‘Plat Gespöld’ geeft de band een concert. 

Reurpop
Op 11 juni volgt een optreden op festival Reurpop in Ruurlo. En 9 september is het Openluchttheater Engbergen bij Gendringen aan de beurt. Op de website van de band worden eventuele nieuwe optredens aangekondigd.

In het najaar gaat de band opnieuw de theaters in. Ook die optredens worden kenbaar gemaakt via de website.

Spotify
Sinds kort zijn de nodige cd’s van Jan Ottink te beluisteren via Spotify. Van de Jan Ottink Band zijn ‘Maak Mie Wakker’, ‘Angstanjagend’ en ‘Als de zon komt’ er te vinden. Daarnaast zijn er van het duo Hádiejan, dat Ottink jarenlang vormde met zangeres Dianne Marsman eveneens drie cd’s op Spotify gezet. Dat zijn ‘Samen’, ‘As Ik Verdwaaln’ en ‘Reis Met Mie Met’.

Hieronder links naar twee cd’s van Jan Ottink op Spotify: