Home Service Verenigingen Autocrossclub Laren trekt aan de bel bij politiek

Autocrossclub Laren trekt aan de bel bij politiek

0
Het terrein aan de Kanaaldijk tijdens een crossweekend (bron: www.accla.nl)

LOCHEM/LAREN – Het dagelijks bestuur van de AutoCross Club Laren (ACCLa) trok maandavond aan de bel bij de gemeenteraadsfractie in de gemeente Lochem. Later op de avond nam diezelfde raad een zogeheten verklaring van geen bezwaar aan, waardoor de weg open ligt om het crossterrein aan de Kanaaldijk in Lochem te veranderen in een zonnepark.

ACCLa wees de raadsleden erop dat ooit een gebruiksovereenkomst is gesloten waarin staat dat de club 3 van de in totaal 8 hectare van de betrokken grond een weekend per jaar mag gebruiken voor een autocross. Die 3 bunder is weliswaar niet genoeg ruimte voor een volwassen autocross maar met dat gebruiksrecht hoopt de club een stokje te kunnen steken voor de plannen, als dat nodig mocht zijn.

Notarieel

Het document zou zelfs notarieel zijn vastgelegd en zou ook geldig blijven bij een wisseling van eigenaren. De bestuurders zeiden maandag: ,,Straks moeten TPSolar elk jaar een heleboel zonnepanelen even een weekendje weghalen. Dat lijkt ons lastig.”

Privaatrechtelijk

De club bleek overigens niet precies te weten wat er in het stuk staat dat bij de notaris ligt. Het is niet in hun bezit. De vertegenwoordigers van de raadsfracties kwamen al snel tot de conclusie dat het om een privaatrechtelijke zaak tussen de verkopende eigenaar en de autocrossclub gaat, waar de gemeente geen rol in speelt.

Advies

De bestuurders van ACCLa kregen dan ook het advies om per omgaande naar de notaris te gaan om daar informatie in te winnen. ,,Het is de rol van de notaris om toe te zien of  de inhoud van door hem opgestelde stukken ook juist worden nageleefd”, zo verwoorde Jan de Vries (VVD) het.

Vertrouwen

Het vertrouwen van de autocrossers in TPSolar blijkt ook niet meer heel groot. Na een eerste contact, dat positief leek, is er niet veel meer van het bedrijf vernomen. De verbazing was dan ook groot toen een woordvoerder van TPSolar onlangs via de Stentor liet weten dat er afspraken met ACCLa zijn gemaakt over een alternatieve locatie en een tegemoetkoming van 2500 euro per jaar om de onkosten te dekken. Er is wel een aanbod gekomen voor het TrekkerTrek-terrein bij Laren,  maar dat is te klein. Daarna is niets meer vernomen van TPSolar.

Verbazing

De verbazing is des te groter omdat een vertegenwoordiger van het bedrijf begin deze maand bij de cross aanwezig schijnt te zijn geweest. Van het bestuur heeft echter niemand hem gesproken. Van een deal is volgens hen geen sprake.

De gemeenteraad nam de al genoemde verklaring van geen bedenkingen voor het zonnepark aan de Kanaaldijk aan. Zo’n verklaring van de gemeente is nodig, zodat de provincie een omgevingsvergunning kan afgeven.