Auto- en fietssticker: ‘Regio Lochem blijft plakken’

0
Een voorbeeld van de sticker die ook op de nummerplaathouder van de auto past (foto: PR)

LOCHEM – Lochem heeft een eigen sticker: ‘Regio Lochem blijft plakken’. De tekst wordt geflankeerd door twee kleine Achterhoekse vlaggetjes. Het is een langwerpige sticker die past onder de kentekenplaat van de auto, waar meestal de naam van het autobedrijf staat, en op het frame van de fiets.

“De eerste auto’s en fietsen met de tekst ‘Regio Lochem blijft plakken’ rijden al rond. We hopen natuurlijk dat iedereen met een warm hart voor de regio de sticker op zijn of haar vervoersmiddel gaat plakken.” Dat zegt Richard Ottenschot, directeur van Landgoed Ehzerwold in Almen en één van de aanjagers van de actie.

Voor toeristen en inwoners

“Het doel van de stickeractie is om de gemeente Lochem als interessant toeristisch recreatief gebied onder de aandacht brengen van toeristen én van bewoners. Want zeg nu zelf; ook voor bewoners is er in de regio genoeg te beleven”, aldus Ottenschot.

Regio op de kaart

Het initiatief om een sticker uit te geven komt uit het Re-Creatiecentrum, dat sinds enige tijd actief is in de gemeente. Ondernemers uit de vrijetijds-sector werken samen met de VVV en de gemeente om de regio stevig op de kaart te zetten. Door acties te ontwikkelen, samen te werken en kennis te delen.

In het Re-Creatiecentrum zijn de meeste kernen en bedrijfstakken uit de vrijetijds-sector vertegenwoordigd. Hotels, campings, Bed & Breakfast, horeca, ondernemingsverenigingen, entertainmentbranche en musea. “Deze actie is de eerste van de hopelijk vele die we nog gaan doen”, zegt Ramón Bakhuizen, voorzitter van de VVV. “We hebben er met z’n allen belang bij dat onze regio economisch gezond blijft en dat toeristen blijven komen.”

Hulp gevraagd

Om de actie als een olievlek over de gemeente uit te breiden wordt hulp gevraagd van iedereen. Van ondernemers voor de verspreiding van de stickers. En van iedereen door op sociale media foto’s te delen van de leukste plekken waar de sticker opduikt.”

Winnen met #Regiolochemblijftplakken

Ten minste een half jaar lang wordt elke maand de meest bijzondere foto beloond met een prijs. Deze prijs wisselt en wordt ter beschikking gesteld door ondernemers in de regio. Prijzen zijn te winnen, door foto’s te uploaden naar de Facebookpagina Regiolochemblijftplakken (@regiolochem). Of door foto’s met #regiolochemblijftplakken te posten op Instagram of Twitter.

Sticker plakken of verspreiden?

De stickers zijn gratis af te halen bij de VVV in Lochem. In de kernen zijn er verschillende verspreidingspunten bij onder andere supermarkten en ondernemers. De lijst met namen staat op de Facebookpagina.

Wethouder Eric-Jan de Haan ondersteunt het initiatief van harte. “Ik hoop echt dat we iedereen in beweging krijgen en dat we de sticker op veel auto’s terug gaan zien. Het zou toch gaaf zijn wanneer ons mooie stukje Achterhoek op deze manier in de picture weten te zetten?”, zegt hij.

Re-Creatiecentrum

Meer informatie over deelnemen aan het Re-creatiecentrum is te krijgen bij Hans Wennekes, MKB Manager van de gemeente Lochem. Hij is bereikbaar via: mkbmanagers@lochem.nl.