Apollo Laren houdt 2 inloopavonden

0
Het leerlingenorkest van Apollo (oudere foto) (Bron: apollolaren.nl)

LAREN – Muziekvereniging Apollo Laren houdt 2 inloopavonden voor iedereen die interesse heeft om muziek te gaan maken. Het is mogelijk om alleen te luisteren, om informatie te vragen en om misschien zelf al even te spelen. De avonden worden gehouden op dinsdag 5 en woensdag 6 februari bij Stegeman aan de Dorpsstraat.

Dinsdag 5 februari draait het om het leerlingen- en fanfareorkest. Van 18.45 uur tot 19.45 uur repeteert het leerlingenorkest. Het orkest bestaat momenteel uit zes leerlingen met een leeftijd variërend tussen 11 en 18 jaar. De instrumenten die worden bespeeld zijn trompet, bugel, alt-saxofoon, trombone en euphonium.

Belangstellenden en hun ouders zijn welkom vanaf 18.45 uur. Dan staat de koffie klaar. Vanad 19.00 uur worden een aantal nummer gespeeld zodat bezoekers een beeld krijgen van de vaardigheden van het leerlingenorkest. Aansluitend wordt iets verteld over Apollo, de muzieklessen en wat er allemaal komt kijken wanneer iemand lid wil worden.

Tot slot kunnen de aanwezige kinderen meekijken en meedoen bij met het leerlingenorkest en is er gelegenheid om in gesprek te gaan en vragen te stellen.

Fanfareorkest
Van 19.45 uur tot 20.45 uur kan kennis worden gemaakt met het fanfareorkest van de koninklijke vereniging. Het orkest bestaat momenteel uit 29 leden die allerlei verschillende instrumenten bespelen, zoals trompet, hoorn, saxofoon, bas en slagwerk.

Ook hier is er (vanaf 19:45 uur) een ontvangt met koffie of thee en speelt het orkest een aantal gevarieerde nummers. De uitleg volgt daarna, met aansluitend de gelegenheid om vragen te stellen.

Woensdag 6 februari: Drumband
Iedereen die altijd al samen met anderen wil drummen krijgt op woensdagavond de gelegenheid om kennis te maken met de drumband van Apollo. De procedure is hetzelfde als de avond ervoor: 19.45 uur ontvangst en om 20.00 uur een mini-concert. Ook dan volgt de informatie over de vereniging en het lidmaatschap, met de gelegenheid om vragen te stellen.

Apollo gebruikt een ruimte op de eerste verdieping van het nieuwe gedeelte van Stegeman.