Alles op z’n paasbest, behalve het weer

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM – Voorraad eieren aangevuld… check! Vrienden uitgenodigd… check! Buitenactiviteit gepland… check! Alles op z’n paasbest maar helaas moeten ook de beschikbaarheid van warme kleding en een paraplu nog even worden gecheckt want het weer gaat dit jaar niet erg meewerken aan de pret.

Fris
Goede Vrijdag en zaterdag blijft het vermoedelijk nog overwegend droog, al kan er beide dagen en drup regen vallen zo verwachten de meteorologen. De temperatuur ligt tussen de 10 en 13 graden. Zaterdag maken we aan het einde van de dag nog de meeste kans op een straaltje zon.


Buien

Op Eerste Paasdag starten we met meest droog weer. Later op de dag moet rekening worden gehouden met regenbuien. Een totaal verregende dag zal het dus zeker niet worden.  Maandag zijn de buien waarschijnlijk talrijker. Dat wordt ook de koudste dag, met slechts 9 á 10 graden op de thermometer.

 Afgelopen zondag toucheerden we nog de 22 graden en zaten de terrassen vol. Het spreekwoord luidt dan ook niet voor niets: april doet wat hij wil.