Achterhoek FM verzorgt ijskoude uitzending #GLDSTEMT

0
Schijn bedriegt. Het lijkt een zonnig plaatje maar tijdens de uitzending van #GLDSTEMT vanuit Lochem voelde het buiten als dik -15 (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Op de qua gevoelstemperatuur vermoedelijk koudste dag van het jaar – het voelde als dik -15 graden – verzorgde Achterhoek FM donderdag (1/3) een politieke uitzending vanuit een speciale bus vanaf de Kleine Markt in Lochem. Na een letterlijke koude start kwam de uitzending al snel op stoom.

Startproblemen
De enorme bus van #GLDSTEMT, van Omroep Gelderland en de gezamenlijke lokale omroepen in de provincie had de bitterkoude nacht niet goed doorstaan. De motor wilde niet starten. Dit zorgde voor vertraging van zo’n anderhalf uur. Daardoor werd de voorbereidingstijd erg kort. De gasten van de omroep konden gelukkig worden opgevangen bij café Scholten.

Plan B
Problemen met de verbinding tussen de bus en de studio van Achterhoek FM zorgden ervoor dat plan B in werking trad. Een half uur later dan gepland begon het programma alsnog. Het werd integraal opgenomen. Omdat de verbinding even later toch nog tot stand kwam was een groot deel van de uitziending overigens toch nog live te horen op de lokale omroep. De livestream, met camerabeelden waren te volgen via de website van Omroep Gelderland.

Lees verder onder de foto

Een debat tussen (vlnr): Coby Wiltink-Roeterdink (CDA), Jolande van Borrendam (GroenLinks) en Jos Israel (PvdA). Rechts presentatrice Antoinette Timmer (foto: LochemsNieuws)

Debatjes
De presentatie van in handen van Antoinette Timmer en Dick Klein Geltink. Vertegenwoordigers van alle Lochemse politieke partijen – alleen de VVD was afwezig – voerden geanimeerde debatjes over verschillende onderwerpen.

Quiz
Drie jongeren en even zoveel senioren speelden een quiz waarin het draaide om de kennis van lokale politieke onderwerpen. De ouderen wonnen nipt. De aanwezige jongeren gaven hun visie op de politiek en wat zij belangrijke items vinden.

Uitzending
De opnames van de uitzending worden verwerkt en vermoedelijk zaterdagavond integraal uitgezonden op Achterhoek FM. Mocht dit veranderen dan lees je het hier. Na de uitzending is het ook terug te luisteren via de link ‘uitzending gemist’ op de website van de lokale omroep.

Lees HIER een verslag op de website van #GLDSTEMT.  Hierin is sprake van Lex de Goede van de partij Meedenken met Lochem (MmL). De lijsttrekker liet zich echter vervangen door Bertus Karssenberg.