6 Redenen om te kiezen voor gevel van sandwichpanelen

0
Foto ter illustratie (bron: pexels.com)

(dit is gesponsorde content)
Als het aankomt op de keuze van materialen voor gevelbekleding, dan komt het steeds vaker voor dat sandwichpanelen worden vermeld. Hoog op de lijst van architecten en bouwprofessionals, deze panelen zijn een synoniem geworden voor moderniteit en innovatie in de bouwsector. Waarom? Hier hebben we de meest valide redenen op een rijtje gezet:

1. Energie-efficiëntie op zijn best
Sandwichpanelen zoals te vinden op https://www.sabprofiel.nl/producten/gevel/sandwichpanelen-gevel/ staan bekend om hun unieke structuur. Bestaande uit twee metalen platen met een isolerend materiaal ertussen, sandwichpanelen bieden superieure thermische prestaties.

Het resultaat? Een warmere ruimte in de winter en koelte in de zomer, wat garant staat voor aanzienlijke besparingen op de energierekening.

2. Supersnelle montage
Tijd is geld, en vooral in de bouw. Het mooie van sandwichpanelen is dat ze hoog scoren op de schaal van montagegemak – licht van gewicht, eenvoudig transporteerbaar en snel te installeren. Voordelen die de bouwtijd aanzienlijk verminderen, waardoor de bouw in een stroomversnelling komt.

3. Duurzaamheid die de tijd trotseert
Het besluit om te gaan voor een sandwichpaneelgevel is een lange termijn investering. Deze panelen zijn namelijk ontworpen om extreem duurzaam te zijn, bestand te bieden tegen corrosie, weersinvloeden en zelfs brand. En misschien wel het beste van dit materiaal is dat ze minimale onderhoudsinspanningen behoeven om er probleemloos jarenlang als nieuw uit te zien.

4. Een esthetische verklaring
Functionaliteit is niet alles. Sandwichpanelen komen in een scala aan afwerkingen en kleuren, wat architecten en bouwers alom de vrijheid geeft om een statement te maken wat betreft het gevelontwerp.

Misschien wil je gaan voor een strakke, moderne look of ga je toch meer voor een traditionele uitstraling, één ding is zeker: met sandwichpanelen kun je alle kanten op.

5. Kosten-effectief op de lange termijn
Kijkend naar de levenscycluskosten, zijn sandwichpanelen een economisch verstandige keuze. De initiële kosten worden gecompenseerd door de besparingen op energieverbruik, bouwtijd en onderhoud, waardoor je een gunstige return on investment in het zicht brengt.

6. Milieuvriendelijk
Terwijl duurzaamheid steeds meer een rol speelt in bouw en architectuur, worden sandwichpanelen ook alsmaar gebruikelijker. Ze zijn namelijk een ecologisch verantwoorde keuze; gemaakt van gerecyclede materialen, en zelfs aan het einde van hun levensduur blijven ze goed recyclebaar.

7. Stevigheid in alle lagen
Een gevel moet natuurlijk stevig zijn, en met sandwichpanelen beschik je over een uitzonderlijke structurele sterkte. Zelfs met hun lichte gewicht zijn ze alsnog heel goed bestand tegen hoge belastingen, waardoor de veiligheid en integriteit van een sandwichpanelen constructie perfect in orde is.