Aanbod sociale huurwoningen Achterhoek-Twente op één website

0
Screenshot van de website WoningHuren,nl

LOCHEM/LAREN – Dertien woningcorporaties in Oost-Nederland gaan het aanbod aan sociale huurwoningen in de Achterhoek en Twente bundelen op de nieuwe website WoningHuren.nl. Vanaf eind maart hoeven woningzoekenden zich maar één keer in te schrijven om in de hele regio te kunnen zoeken naar een geschikte woning en daar direct op reageren. Doordat IJsseldal Wonen niet meedoet, is het echter niet mogelijk om in de hele gemeente Lochem te zoeken.

De bundelen der krachten is handig voor woningzoekenden die in verschillende gemeenten een woning zoeken of als meerdere corporaties woningen aanbieden in de zoekgemeente. In de gemeente Lochem doet de corporaties Viverion mee aan de nieuwe dienst. Maar IJsseldal Wonen, dat actief is in Gorssel, Eefde, Epse, Joppe, Harfsen en Almen is niet van de partij. IJsseldal heeft de hoofdzetel in Twello, dus buiten de regio.

Inschrijving

Woningzoekenden die bij Viverion staan ingeschreven ontvangen per mail bericht. Als ze willen dat hun inschrijving wordt overgezet naar WoningHuren.nl, hoeven zij niets te doen. De overzetting is gratis. Deze aanpak is bedoeld voor wie wil blijven zoeken naar een sociale huurwoning in de regio. Ingeschreven woningzoekenden die niet willen dat hun gegevens worden overgezet naar WoningHuren.nl, kunnen dat tot uiterlijk de eerste week van maart doorgeven.

Op een later moment inschrijven als woningzoekende bij WoningHuren.nl kost eenmalig 25 Euro. Jaarlijks verlengen van de inschrijving is gratis. Ingeschreven woningzoekenden die deze week geen mail ontvangen wordt gevraagd contact op te nemen.

Meer inzicht

Het gezamenlijk aanbieden van woningen zorgt er volgens de deelnemende corporaties voor dat meer zicht ontstaat op de woonwensen van woningzoekenden in de regio. Deze informatie helpt de corporaties en gemeenten bij het opstellen van woonvisies als het gaat om types woningen, woonlocaties en meer, zo is de gedachte.

Op www.woninghuren.nl staat straks het woningaanbod van Beter Wonen, De Goede Woning, De Woonplaats, Domijn, Mijande Wonen, Ons Huis, Reggewoon, Sint Joseph Almelo, Viverion, WBO Wonen, Welbions, Wonen Delden en Woningstichting Tubbergen. De corporaties verhuren woningen in Twente, de Achterhoek en sommige ook daarbuiten.

De website is al in de lucht, maar woningen zijn er pas vanaf eind maart te vinden…