70 jaar Zweverink Muziek; dag rondom de harmonica

0
vlnr: Johannes Petz, Dinie Zweverink en Florian Michlbauer (eigen foto)

LOCHEM – Zweverink Muziek aan de Zwiepseweg in Lochem bestaat 70 jaar. Dat is op vrijdag 28 september aanleiding voor een speciale dag rondom de Steirische harmonica. Bij de Heksenlaak zijn er de hele dag workshops en ‘s avonds is er een muzikale avond met als speciale gast de Oostenrijker Florian Michlbauer, de ontwikkelaar van een speciale lesmethode voor de harmonica.

Overdag zijn er workshops onder leiding van Johannes Petz en Dinie Zweverink. Zie hiervoor het tijdsschema onderaan dit bericht.

Tussen 11.30 en 13.30 uur is een gratis mogelijkheid om kennis te maken met de Steirische harmonica. Ontdek zelf de harmonica en leer de eerste beginselen aan de hand van de beroemde Michlbauer lesmethode. Iedereen kan het leren. In 1 uur tijd leren de deelnemers de eerste stappen. Binnen korte tijd is het al mogelijk om een leuke melodie te spelen.

Muziekavond met speciale gast: Florian Michlbauer

Om 20.00 uur begint een speciale muziekavond ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van Zweverink Muziek. Speciale gast is Florian Michlbauer. De Oostenrijker is een echte autoriteit in de harmonicawereld. Hij presenteert de door hem ontwikkelde lesmethode en laat horen wat je allemaal uit een Steirische harmonika kan halen.

Het harmonika-orkest van Dinie Zweverink opent de avond.

De toegang is gratis. De zaal is open vanaf 19.30 uur.
Zaal Heksenlaak, Zwiepseweg 32, Barchem.

Deelname aan de workshops (behalve de genoemde gratis ‘snuffelles’) kost € 25,00 p.p.incl. koffie/thee. Snel opgeven is een vereiste want het zit al bijna vol.

Info en aanmelden:
Zweverink Muziek, tel. 0573 251704 of info@zweverinkmuziek.nl

Tijdschema workshops:

9.45u
* Boarisch speel je zo door Johannes Petz
* Balgtechiek, haal meer uit je instrument door Dinie Zweverink

13.30u
* Typisch Steirisch – Die Geheimnisse der speziellen Spiel- und
Balgtechniken door Johannes Petz

15.30
* Hoe oefen ik juist en efficiënt? door Johannes Petz
* Balgtechniek, door Dinie Zweverink