Terugblik: LochemsNieuws in 2016

0
(foto: Niek Hidding/nhphotosholland.nl)

LOCHEM – Het jaar is (bijna) voorbij. Voor LochemsNieuws was het ‘t eerste jaar. We begonnen in april voorzichtig, in juni wat fanatieker en in augustus gingen we los. Tijd voor een (gedeeltelijk) jaaroverzicht dus. De redactie wenst iedereen een voorspoedig 2017 toe.

De fraaie Lochemse foto’s (boven en onder dit artikel) zijn van onze fotograaf Niek Hidding van NHphotosholland.nl en gemaakt op 30 december.

Meest gelezen
De meest gelezen berichten op onze site laten we zien in de onderstaande top-15:
Lees de berichten door erop te klikken

1. Politie Zutphen op plaats gezet na auteursrechtschending
2. Politieschool De Cloese nu echt verleden tijd
3. BLØF in 2017 naar openluchttheater
4. Lochem voetbaltalent (15) van Twente naar PSV
5
. Winter Wonderland in 66 foto’s
6
Café H₂O Lochem op 1 juli officieel open
7
The Smart Phone opent winkel in Molenstraat Lochem
8
Witte Wieven gedijen niet zonder Postels
9
Inwoners Exel kopen Exelse Molen
1
0. River Zonnestudio opent binnenkort aan de Markt in Lochem
11. Pensionado’s met Jolink en Gascoigne presenteren cd in Laren
1
2. Subway Lochem wordt Pancake House
1
3. Onkruidbranden bij gemeentehuis loopt uit de hand
1
4. Lochemse ‘melkboer’ Johan Kwappert (77) overleden
1
5. Shanda Lee: B&B én een bijzonder restaurant

Alle berichten uit dit overzicht zijn gezien door meer dan 1000 unieke bezoekers, met een top-3 met meer dan 10.000 lezers. Dat is erg veel voor een gemeentelijke website. De nummer 1 is door bijna 15.000 mensen gelezen. Er is bij dat bericht overigens sprake van een link met Epse en dus de gemeente Lochem.

Meest gelezen
LochemsNieuws is in korte tijd het meest gelezen online nieuwsmedium van de gemeente geworden. Dat bewijst dat er behoefte is aan meer lokaal gekleurd nieuws door mensen die de gemeente van binnenuit kennen. En wat meer diversiteit in het regionale medialandschap kan ook geen kwaad, zo denken we.

Voorkeuren
Wat de redactie dit jaar heeft geleerd is dat de lezers graag klikken op berichten over winkels en horecabedrijven. We zullen daar in 2017 dan ook een speerpunt van maken. Verder zijn de ‘menselijke’ verhalen geliefd. En in het komende jaar zal de redactie meer gaan doen aan verdieping van de bestuurlijke verslaggeving. Naast de verslaggeving van rondetafelgesprekken en raadsvergadering gaan we het nieuws vaker duiden en van commentaar en achtergronden voorzien. Een ander speerpunt wordt cultuur. De gemeente heeft veel te bieden en veel initiatieven verdienen meer aandacht in de media. Daar werken we graag aan mee.

Lochem en ‘de rest’
We geven het grif toe: LochemsNieuws heeft nog vooral nieuws uit de kern Lochem. De ‘rest’ van de gemeente verdient meer aandacht en daar werken we aan. De redactie moet het netwerk uitbreiden naar de andere kernen. We gaan ons binnenkort dan ook nog eens nadrukkelijk onder de aandacht brengen van de plaatselijke-belang-organisaties, verenigingen en bedrijven. En… we gaan proberen onze agenda te vullen. Dat blijkt ‘a hell of a job’ voor een kleine redactie.

(Sport)verenigingen
Ook aan sport willen we graag meer aandacht besteden maar de betrokken verenigingen moeten daaraan zelf willen meewerken. We nemen zelfgeschreven aankondigingen en verslagen graag op. Alles is welkom via info@lochemsnieuws.nl

Samenwerking
LochemsNieuws werkt samen met LokaalGelderland.nl en met Radio573. Dat vergroot het bereik van ons nieuws aanzienlijk. Succesvol is ook de samenwerking met NHphotosholland gebleken. Fotograaf Niek Hidding gaat regelmatig voor ons op pad om foto’s te maken van evenementen. Dit levert veel goede reacties én veel lezers/kijkers op. De succesvolste fotogalerijen van 2016 waren Winter Wonderland, Blues Rond de Kerk en IJsseljazz.

Mobiel
Lezers vragen ons regelmatig: ‘hebben jullie ook een app?’ Het antwoord is: ‘nee’. Onze site is namelijk volledig ‘responsive’ en past zich aan aan het scherm van het apparaat waarmee het wordt geopend. Wie LochemsNieuws snel wil openen kan op onze mobiele homepage bij de opties kiezen voor ‘toevoegen aan beginscherm’. Je krijgt dan een ikoontje met ons logo op je scherm. ‘t Is net een app, zullen we maar zeggen.

We bedanken al onze bezoekers en lezers. Blijf komen in 2017 en help ons het best-gelezen online medium in de gemeente te blijven door ons te voeden met nieuws, tips en voorzetjes. Gelukkig nieuwjaar!