5 augustus: 34ste Tractor Pulling Lochem

0
Tractor Pulling in Lochem (foto: Shizos Pulling Pics)

LOCHEM/BARCHEM – Op zaterdag 5 augustus wordt 34-ste editie van Tractorpulling Lochem gehouden op het terrein aan de Brinkerinkweg tussen Barchem en Lochem. ,,Jullie mogen weer een bult plezier en kabaal verwachten”, roept Tom Esselink, voorzitter van de Stichting Tractor Pulling Lochem, op de vraag hoe het programma voor dit jaar eruit ziet.

Wedstrijdbanen
Het terrein gaat om 12.00 uur open en de wedstrijden starten om 15.00 uur. Zoals gewoonlijk vormen de twee naast elkaar gelegen wedstrijdbanen het hart van het evenement. Hier strijden powertrucks, omgebouwde auto’s, tractors en turbinemotoren om wie de snelste en sterkste is. ,,Het is altijd spannend om te zien welke deelnemer een full pull haalt of net te ver gaat met alle gevolgen van dien’’ , aldus Esselink.

Rennerskwartier
In het rennerskwartier kunnen bezoekers de teams en hun machines van dichtbij bewonderen. Het evenemententerrein heeft een VIP-tribune, een ‘Koter Stekkie’, een feesttent en een winkelstraat met eetgelegenheden en shops in thema van het evenement.

Helikoptervlucht
Nieuw dit jaar is de helikoptervlucht. Voor €75,00 krijgt de liefhebber gedurende 8 minuten letterlijk een helikopterview over het terrein en het omringende landschap. Vooraf aanmelden is mogelijk via tetske@tractorpullinglochem.nl

Afterparty voor iedereen
Na de wedstrijden, rond 22:00 uur, is de toegang vrij voor iedereen. Dan volgt de afterparty met de band Plork en de Aannemers onder de reuzenparasol.

Tickets
Net als vorig jaar is Massey Ferguson de hoofdsponsor. Tickets zijn verkrijgbaar via www.tractorpullinglochem.nl. Een dagkaart kost € 22,50. Kinderen t/m 12 jaar betalen €5,00.

Tractor Pulling in Lochem (foto: Shizos Pulling Pics)