25 november: Singer/songwriter Ivo Gleeman naar In den Olden Keyzer

0
Ivo Gleeman (foto: PR/Ursula van der Laan)

LOCHEM – De Rotterdamse singer/songwriter Ivo Gleeman (37) speelt op zaterdag 25 november in café In den Olden Keyzer aan de Bierstraat in Lochem. In zijn muziek domineert de folk, maar met duidelijke invloeden van Amerikaanse (roots)rock.

Troubadour
Gleeman is een echte troubadour. Hij speelt alleen en begeleidt zichzelf op gitaar, mandoline, mondharmonica en footdrums. Zijn inspiratie haalt hij uit de muziek van de Ierse bluescoryfee Rory Gallagher, Johnny Cash, Neil Young en Kurt Cobain (Nivana). Op die laatste lijkt hij zelf een beetje.

Lees verder onder de video…

Gemakkelijk
De songs van Ivo Gleeman liggen gemakkelijk in het gehoor. Een recensent noemde het ooit ‘gladde Amerikaanse radiorock’, maar daar zijn genoeg liefhebbers voor. Hij speelt regelmatig in Ierland en stond ook al in Paradiso. Hij mocht het voorprogramma verzorgen voor Moke en Ellen ten Damme.

Info
Zijn optreden in In den Olden Keyzer begin zaterdag 25 november rond 22.00 uur. De toegang is gratis. Het Lochemse café biedt in de wintermaanden in principe op elke laatste zaterdag van de maand live-muziek.

Website van de artiest (Engelstalig)

 

.